Transfer karijere na pomolu?

Romano otkrio što Leipzig želi od Cityja za Gvardiola

Plati li City 100 milijuna eura za Gvardiola, on će postati najskuplji branič u povijesti nogometa.
Sport / Nogomet | 09. 07. 2023. u 20:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovog ljeta Joško Gvardiol bi trebao ostvariti najveći transfer karijere i ujedno najveći transfer u povijesti hrvatskog nogometa. Dvadesetjednogodišnji branič je meta aktualnog europskog prvaka Manchester Cityja, ali RB Leipzig je za sada jako tvrd pregovarač.

Leipzig je ponovno rekao što želi od Cityja, a to je minimalno 100 milijuna eura. Neće prihvatiti 75 ili 80 milijuna eura plus bonuse. City neće dati garantiranih 100 milijuna eura, već želi ubaciti bonuse. Pregovori se nastavljaju, a Gvardiol je već rekao da želi ići u City", otkrio je na svom YouTube kanalu i Twitter profilu Fabrizio Romano dodavši kako pregovori pozitivno napreduju, ali Cityjeva ponuda od 75 milijuna uz dodatak bonusa je odbijena.

Plati li City 100 milijuna eura za Gvardiola, on će postati najskuplji branič u povijesti nogometa. Trenutni rekorder je Harry Maguire, kojeg je Manchester United platio 87 milijuna eura Leicester Cityju.

Dinamo će zaraditi od odlaska Gvardiola iz Leipziga

Gvardiol je u Leipzig prešao prije dvije godine iz Dinama uz odštetu od 18.8 milijuna eura. Dinamo prema ugovoru s Leipzigom dobiva 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub.

Ako bi ga Leipzig prodao za 100 milijuna eura, koliko traži prema zadnjim informacijama, na tom transferu bi u odnosu na uloženo u Gvardiola zaradio 81.2 milijuna eura. Dinamu bi, kako piše Index.hr, pripalo 20 posto od tog iznosa, a to je oko 16.4 milijuna eura. Hrvatski prvak se stoga nada što većem transferu, kako bi više zaradio.

Kopirati
Drag cursor here to close