Prepričala detalje transfera

Brozovićeva menadžerica: Marcelo zaslužuje biti najplaćeniji

"Znate da Marcelo voli Hrvatsku. Kada god bi ga netko pitao može li igrati, bilo da je ozlijeđen ili ne, Marcelo bi rekao da će poginuti ako treba", kazala je Mikulić.
Sport / Nogomet | 05. 07. 2023. u 13:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Marcelo Brozović od iduće sezone nastupat će u dresu Al Nassra. Priča koja se u medijima najčešće svodila pod rubriku "transfer-sage" epilog je dobila u ponedjeljak, kada je saudijski klub i službeno objavio da je hrvatski reprezentativac potpisao vjernost aktualnom doprvaku Saudijske Arabije.

O velikom transferu, popraćenom "ugovorom života", naširoko se pisalo u svjetskim medijima, a pogotovo onima s naših i talijanskih prostora.

Povod za nagađanja 

Sekundarni, a i mnogi inače vjerodostojni izvori poput Fabrizija Romana u više su navrata (najmanje dvaput) objavili da je Brozović potpisao za Al Nassr, potom da ih je ostavio na čekanju, da je pregovore popratilo nezadovoljstvo Intera, da veznjak Vatrenih "važe" između Saudijaca i Barcelone...

I sam Marcelo svojim je objavama na društvenim mrežama dao povod za rasprave, nagađanja, potrebnu ili nepotrebnu analizu "skrivenih poruka". Zato smo se svi skupa pomalo izgubili u čitavoj storiji Brozovićevog odlaska s Meazze.

U konačnici, 30-godišnji reprezentativac Hrvatske i član ponajboljeg, vjerojatno i najboljeg veznog reda svijeta potpisao je za Al Nassr na tri godine.

Inter će na transferu zaraditi 18 milijuna, a Brozović ukupno 100 milijuna eura. Marina Mikulić, menadžerica Marcela Brozovića, u ekskluzivnom razgovoru za SN potvrdila je da su ovi iznosi, već ranije navedeni u mnogim medijima, potpuno točni, no tvrdi da se mnogi medijski navodi izneseni u javnost proteklih dana i tjedana ne poklapaju s istinitim tijekom događaja.

Mikulić nam je otkrila i što se događalo na sastanku s predstavnicima Barcelone i kakvi su bili planovi katalonskog kluba. Ipak, najlogičnije je krenuti od samog kraja, odnosno konačnog potpisa.

Stoga, navedene stavke ugovora su vjerodostojne?

"To su stvari koje vam ne bih smjela govoriti, ali budući da je sve izašlo u novinama i raznim medijima, mogu ih potvrditi. Dakle, radi se o trogodišnjem potpisu, Interu će ukupno pripasti 18 milijuna eura, a predviđena Marcelova zarada iznosi 100 milijuna eura. To su točni navodi".

Kada Brozović putuje u Saudijsku Arabiju i kako gleda na novu nogometnu, ali i životnu sredinu?

"Uskoro će biti u Rijadu, a 20. srpnja kreću pripreme Al Nassra u Lisabonu na kojima će i Marcelo prisustvovati, a zatim je na redu odlazak u Saudijsku Arabiju. Uzbuđen je, tamo je život jako lijep, kazali su nam da tko dođe, rijetko se vraća nazad".

Da, da, vidjeli smo što sve Saudijci osiguravaju novitetima, dojam izvana je da im sigurno ništa ne fali. Ili je Marcelo malo i emotivac, pa će mu neke stvari ipak nedostajati?

"Znate da Marcelo voli Hrvatsku, sjećamo se koliko je ginuo na terenu i davao za reprezentaciju čak i kada je bio ozlijeđen. Kada god bi ga netko pitao može li igrati, bilo da je ozlijeđen ili ne, Marcelo bi rekao da će poginuti ako treba, ali da želi zaigrati. To ste mogli vidjeti i sami. Onaj tko ga poznaje, zna da srce i dušu daje za nogomet. Ovo je ogroman transfer i mislim da bi svaki igrač, a ne samo Marcelo, pristao na ovakvu priliku, jer pruža se jednom u životu".

Koliko su trajali pregovori?

"Oko 10 dana. Nakon što su nam se javili predstavnici Al Nassra, održali smo pregovore u Zagrebu, zatim i u Zadru, gdje nam je predsjednik kluba Abdul Rahman bin Saud bin Abdulaziz potvrdio da su došli zaključiti posao, a ne da bi se stvorile tenzije o kojima ste mogli čitati u medijima. Zatim smo u Parizu zaključili posao".

Kakvi su se to problemi javili da se cjelokupna situacija s Brozovićem pretvorila u jednu neuobičajenu transfer-priču?

"Nije tu ništa bilo neuobičajeno, ne slažem se s mnogim napisima navedenim u medijima. Pregovori su tekli mnogo glađe nego što se po medijskoj slici može prosuditi. Pojavile su se priče koje su obične gluposti. Ja sam predugo s Marcelom, nitko ništa nije ni mogao znati, mnogi natpisi su budalaštine... U pregovorima smo sudjelovali Marcelo, menadžeri Gad Cohen i Đuro Ivanišević, čelnici Al Nassra i ja. Nije bilo nikakvih posrednika, ali novine pišu svoje, kao što su svi pisali da je sportski direktor Al Nassra Goran Vučević dogovarao Marcela, a nema veze s nama... Nisam toliko ni pratila medije dok mi prijatelji nisu počeli slati članke, a sve što ste mogli čitati o Marcelovom ocu ili tomu da Luka Modrić s nama dogovara Marcelov transfer, to nema veze s vezom", govori Mikulić, pa nastavlja u sličnom tonu:

"Nije lijepo što su objavljene prepiske mojih razgovora, to su ozbiljne stvari. Znači da nam netko gleda telefone, to je nedopustivo i to su gluposti. Zato sam jako ljuta. Točno je da sam Interu poslala poruku, ali putem Whatsappa, a ne e-maila, gdje sam sportskom direktoru Pieru Ausiliju kazala da ću se boriti za Marcelovo dobro i da su novinari ti koji su nagurali priču koja apsolutno nema veze ni s čim".

Baš se menadžer Gad Cohen spominjao u misterioznom tonu. Tko je on, je li i ranije dolazio u vezu s našim igračem i što je u ovom transferu bila njegova uloga?

"Cohen je inače menadžer kluba Al Nassra, dosad nije imao veze s Marcelom".

Dakle, priče o obratima i odustajanjima su...?

"Ma netočne. Normalno da smo mi dizali cijenu Marcelu, na kraju krajeva to i je moj posao. Ja mislim da je Marcelo najbolji igrač na svijetu i da zaslužuje ovo što mu se dogodilo, zaslužuje biti najplaćeniji. To je moć pregovora i nitko nije odustao. Inter je taj koji je htio uzeti velike novce, od 23 do 30 milijuna eura. Bilo je tu "natezanja", to je točno, ali onda su se počele publicirati nebuloze".

Jesu li se onda igrač i klub rastali u rasklimanim odnosima, je li Interu od početka prijelaznog roka bilo u planu riješiti se Brozovića?

"Marcelo i ja imali smo odlične odnose s Interom. Možete vidjeti da se nikada nije dogodilo da jedan čelnik Intera u kakvom medijskom istupu govori da ne želi Marcela u momčadi. Direktor kluba Giuseppe Marotta u subotu je rekao da razmišlja da stopira transfer Marcela jer nije siguran mogu li dobiti igrača poput njega. I danas sam s njima u kontaktu, naši su odnosi čisto korektni. Svaki pregovori, sve smo Marcelo i ja zajedno prolazili. On je taj koji je donio odluku i rekao 'Ja idem, ja to želim' i to je to".

Koliko znate o navodno najavljenoj tužbi Intera zbog navodnih nepravilnosti ili nezadovoljstva s njihove starne tijekom pregovora?

"Nisam upoznata s tim. Posljednji put s predstavnicima Intera razgovarala sam u ponedjeljak, nitko ništa nije spomenuo. Kažem, naši su odnosi skroz dobri. Opet, nemam pojma odakle te priče".

Koliko je snažan bio interes Barcelone?

"Deco (skaut Barcelone op.a.) me osobno kontaktirao, imali smo jedan konferencijski sastanak. Barcelona je super klub, ali saudijska priča bila je po volji Marcela. Naravno da ga je Barcelona jako htjela, to je istina. Čak su bili spremni i prodati neke igrače, pa da vide što mu mogu ponuditi".

To je i ključna točka, financijski problemi Barçe nisu "od jučer", koliko je dovođenje Brozovića na Camp Nou uopće bila ostvariva priča?

"Biste li vi ili bilo tko drugi pristali na manju plaću u odnosu na ranije? Marcelo bi u Barceloni zarađivao manje nego u Interu, za sve nas to nije bila prihvatljiva opcija. Ja vjerujem da je on još uvijek u najboljim godinama i da će još mnogo toga pokazati".

Možemo li čuti još malo Brozovićevih dojmova, igrat će i s Cristianom Ronaldom?

"Uzbuđen je jer prelazi u jedan od najvećih klubova u Arapskom svijetu, koji ga je strašno želio. A o Cristianu da ne pričamo... To je igrač koji je postavio sve rekorde i Marcelo se želi što prije naći s njim na terenu. Cijela ova priča dolazi kao velika nagrada za Marcelov trud i rad".

Kopirati
Drag cursor here to close