Mikanović i Livaja tragičari

Rijeka slavila, Lokomotiva šokirala Hajduk

Hajduk je na svom Poljudu pred skoro 20 tisuća gledatelja upisao šokantan poraz. Izgubili su od Lokomotive, dvostruki strijelac za pobjedničku ekipu je bio Robert Mudražija
Sport / Nogomet | 16. 03. 2024. u 19:42 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon jučerašnjeg poraza Osijeka od Varaždina, danas se nastavilo 27. kolo SuperSport Hrvatske nogometne lige. Rijeka je u jednoj slabijoj utakmici uspjela svladati Slaven Belupo, dok je Hajduk upisao šokantan poraz koji ih je možda izbacio i iz utrke za naslov prvaka.

Blijeda predstava Rijeke ipak dovoljna za tri boda

Momčad Rijeke je na gostovanju protiv Slaven Belupa upisala minimalnu pobjedu. Pogodak vrijedan tri boda u borbi za naslov postigao je Niko Galešić u 50. minuti utakmice.

Nije bila ovo Rijeka kakvu smo gledali veći dio sezone. Igrali su dobro, ali je falilo konkretnih prilika i tempa koji je danas bio jednu razinu ispod. Možda se to može pripisati i nešto lošijem travnjaku koji je bio u Koprivnici pa tako u prvom poluvremenu nismo gledali neku sadržajnu utakmicu.

Jedino vrijedi izdvojiti pokušaj Fruka u 35. minuti za goste, čiji udarac u korner skreće vratar Sušak, a sedam minuta kasnije na drugoj je strani zaprijetio Mioč, no njegov plasirani udarac u donji desni kut vratar Labrović skreće u korner.

Do pogotka vrijednog tri boda Rijeka je došla u 50. minuti preko braniča Nike Galešića. Išao je oštar ubačaj u sredinu peterca, Šakota je pokušao očistiti loptu, ali se ona odbila do Galešića koji je mirno pogodio.

Mladom hrvatskom braniču očito odgovara igrati u Koprivnici jer je upravo on u devetom kolu kada su Riječani prvi put gostovali ove sezone protiv Slavena također pogodio u pobjedi 1:0.

Sve dileme oko pobjednika mogao je riješiti Obregon u 82' kada njegov udarac s peterca zaustavlja Sušak. Unatoč tome, Slaven nije ozbiljno prijetio pa nije bilo problema za momčad s Kvarnera.

Bila je ovo treća uzastopna pobjeda Riječana na gostovanju protiv Farmaceuta te četvrta od posljednjih pet međusobnih susreta ovih ekipa.

Sljedeće kolo nakon reprezentativne stanke Rijeku očekuje gostovanje kod Rudeša, dok će Slaven Belupo igrati protiv Osijeka.

Hajduk šokantno poražen na Poljudu od Lokomotive

Hajduk je na svom Poljudu pred skoro 20 tisuća gledatelja upisao šokantan poraz. Izgubili su od Lokomotive, a rezultat je bio 2:1 za goste. Dvostruki strijelac za pobjedničku ekipu je bio Robert Mudražija, a za Hajduk je pogodio Livaja u samoj završnici utakmice.

Bila je ovo jedna od najvažnijih utakmica u borbi za naslov prvaka splitskog kluba jer ih u sljedećim utakmicama očekuju derbiji protiv Dinama i Rijeke.

Lokomotiva prva prijeti u 15. minuti. Gredu je pogodio Mersinaj, a odbitak nije uspio realizirati Čop. Nakon kornera pokušao je i Kalaica, ali je njegov udarac završio na sjevernoj tribini Poljuda.

U 24. minuti dogodio se vjerojatno trenutak koji je Hajduka koštao bodova. Dino Mikanović je zbog opasne igre na sredini terena u jednom bespotrebnom duelu zaradio drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton.

Da mukama Hajduka nema kraja, pokazalo se dvije minute kasnije kada Lokosi dolaze u vodstvo. Pogodio je Robert Mudražija.

Nakon pogotka je zaiskrilo na terenu, Livaja je imao što za reći strijelcu pogotka koji je svoj gol proslavio tako što je pokušao isprovocirati Torcidu koja je stajala na sjeveru stadiona.

Drugo poluvrijeme Hajduk kreće s dvije promjene koje su donijele određenu živost u igri. Dobar početak nastavka nagradio ih je kaznenim udarcem kojeg je izborio Pukštas koji je poslao povratnu loptu, a rukom je igrao Mateo Marić. Igrala se 54. minuta.

Livaja je prišao izvesti najstrožu kaznu te „panenkom“ pokušao prevariti vratara, ali je udarac bio preslab te je Čavlina stigao reagirati i skrenuti loptu u vratnicu. Mladi vratar Lokomotive je golman s najviše obrana ove sezone u SuperSport ligi. Imao je 99 uspješnih intervencija prije početka ove utakmice.

Hajduk se nije predavao, ali nije išlo. Lokosi su udvostručili vodstvo u 60. minuti. Fenomenalnim prvim dodirom Mudražija se oslobodio svojih čuvara i lako matirao vratara Lučića. Nakon toga bilo je evidentno da Hajduku nema spasa u ovoj utakmici.

Čop je mogao dodati "sol na ranu" u 63. minuti, ali je obrana Bijelih to očistila u korner.

Livaja je postigao utješni pogodak u 97. minuti utakmice sjajnim poluvolejom iz okreta, no to je bilo nedovoljno za nešto više osim estetike.

Tako je Hajduk izgubio vrlo važnu utakmicu u borbi za naslov prvaka lige, Rijeka se sada "odlijepila" na četiri boda viška. Mislavu Karoglanu još jednom nije uspjelo poraziti Lokose, aktualni trener Bijelih nikada u svojoj trenerskoj karijeri nije slavio protiv momčadi s Kajzerice.

Bijele sada čeka paklen raspored, sljedeće kolo igraju na Poljudu derbi protiv Dinama, protiv kojeg će igrati i u Kupu samo par dana poslije, da bi ih nakon toga čekali susreti s Rijekom na Rujevici te Osijekom na Poljudu. Ovo će biti utakmice koje će vjerojatno odrediti sudbinu ponosa Dalmacije u borbi za naslov.

Lokomotiva će u sljedećem kolu ići na gostovanje u Pulu, očekuje ih susret s Istrom 1961.

Kopirati
Drag cursor here to close