Rijeka sve bliže naslovu

Hodža srušio Osijek, Dinamo petardom do pobjede

Prilikom trećeg pogotka Hodže, Fruk je upisao svoju drugu asistenciju u utakmici, a čak dvanaestu u prvenstvu.
Sport / Nogomet | 10. 03. 2024. u 20:19 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odigrane su i posljednje dvije utakmice 26. kola hrvatske nogometne lige. Rijeka je uvjerljivo slavila protiv Osijeka i ponovno izbila na vrh tablice, dok je Dinamo „petardom“ protiv Slaven Belupa došao na pet bodova od vodeće Rijeke, ali s utakmicom manje.

Iznimno je bilo efikasno ovo kolo hrvatskog prvenstva što raduje za vidjeti, osobito ako ste simpatizeri lijepog nogometa. U 5 odigranih susreta viđeno je čak 20 golova što bi bilo 4 po utakmici.

Rijeka pregazila Osijek

Rijeka je na svojoj Rujevici lakše od očekivanog slavila protiv Osijeka. Završilo je 3:0, a junak utakmice bio je mladi veznjak Veldin Hodža koji je upisao hat trick.

Osijek je pružio jako blijedu predstavu na današnjoj utakmici, kakva ne priliči momčadi koja se nalazi na četvrtom mjestu hrvatskog prvenstva. Ipak, gosti su prvi kreirali veću šansu na utakmici.

Jugović je u 14. minuti imao priliku dovesti Osijek u vodstvo nakon nesporazuma obrane i vratara domaćih, no propustio je priliku.

Nakon toga kreće „uragan“ Riječana. U dvije minute postigli su dva pogotka.

Prvo je u 21. minuti Hodža postigao pogodak na asistenciju danas također odličnog Tonija Fruka. Dvije minute poslije Hodža postiže svoj drugi pogodak na utakmici. Fruk je dodao za Marića, ovaj fenomenalnim centaršutom s lijeve strane pronalazi Hodžu koji vrškom kopačke s peterca donosi dvostruku prednost domaćinima.

Konačni slom Osijeka, Fruk blizu povijesti

Sve je bilo gotovo u 63. minuti, kada Hodža postiže svoj treći pogodak. Grešku obrane gostiju koristi Fruk koji daje loptu za Veldina Hodžu, a ovaj veznjak u maniri pravog rasnog napadača prebacuje vratara Malenicu i postavlja konačan rezultat.

Odlične partije Tonija Fruka ne prolaze neopaženo. Prilikom trećeg pogotka Hodže, Fruk je upisao svoju drugu asistenciju u utakmici, a čak dvanaestu u prvenstvu. Rekorder Rijeke po broju asistencija u jednoj sezoni hrvatske lige je Anas Sharbini koji je u sezoni 2014./15. imao 13 dodavanja za gol.

Fruk trenutno ima 12, a isto toliko je imao i Marin Tomasov za vrijeme igranja u Rijeci. S obzirom na to da je još deset utakmica do kraja prvenstva, sve je izglednije da će mladi Fruk uspjeti preskočiti Sharbinija i tako se upisati u povijest riječkog kluba.

Do kraja utakmice Obregon je još jednom tresao mrežu gostiju, no njegov pogodak u 86. minuti je poništen zbog nedozvoljene pozicije. 

Video: RIJEKA vs OSIJEK 3:0 (26. kolo, SuperSport HNL 23/24)

Ovom je pobjedom Rijeka ponovno iskočila na vrh tablice sa 56 osvojenih bodova u 26 odigranih utakmica. Slijede ih Hajduk s 55 te Dinamo s 51 osvojenim bodom i utakmicom manje. Po svemu sudeći čeka nas uzbudljivih posljednjih 10 kola.

Rijeka sljedeće kolo igra u Koprivnici protiv Slaven Belupa, a Osijek će na svojoj Opus Areni dočekati Varaždin.

Dinamo petardom najavio uzvrat sa PAOK-om

Dinamo je svom Maksimiru uvjerljivo slavio protiv Slaven Belupa. U konačnici je bilo 5:2 za Modre, iako je Belupo u određenim razdobljima utakmicu dovodio u neizvjesnost. Za domaće su pogađali Halilović, Vidović, Kulenović i Baturina dva puta, dok su Farmaceute u utakmici držali Lepinjica i Šakota.

Jakirović je malo „prošarao“ sastav u odnosu na prošlotjednu utakmicu s grčkim PAOK-om pa je tako odmorio par bitnih igrača.

Početak kakav samo možete poželjeti

Odlično je krenulo za Dinamo, nakon prvih 20 minuta već su imali dvostruku prednost. Tibor Halilović je u 7. minuti doveo Modre u vodstvo na dodavanje Vidovića neobranjivim udarcem u malu mrežicu s dvadesetak metara od gola.

Na 2:0 povisio je asistent prvog gola, Gabriel Vidović u 18. minuti. Nakon centaršuta Mišića, „fliper“ u šesnaestercu dolazi do Vidovića koji uz stativu udvostručuje vodstvo domaćih.

Farmaceuti odgovaraju u 22. minuti preko Ivana Lepinjice. Tibor Halilović pogriješio je u dodavanju, lopta je došla do Tomislava Štrkalja koji petom ostavlja za Lepinjicu, a ovaj fenomenalno pogađa pod gredu za smanjenje zaostatka na 2:1.

Belupo je došao i do izjednačenja pet minuta kasnije. Štrkalj je pogodio, no nakon VAR pregleda ustanovljeno je zaleđe. Tako se na poluvrijeme otišlo s minimalnom prednošću Dinama.

Jednako uzbudljivo drugo poluvrijeme

Unatoč poništenom pogotku za 2:2 u prvom dijelu, gosti u 59. minuti ipak dolaze do poravnanja. Nakon greške domaćih igrača lopta je došla do Mateja Šakote koji neobranjivo pogađa i vraća utakmicu na početak. Mladi Šakota nije slavio pogodak iz poštovanja prema bivšem klubu gdje je proveo određeno vremensko razdoblje.

Izjednačenje Farmaceuta je bilo kratkog vijeka. Već u 66. minuti Kulenović pokušava jednim udarcem ugroziti goste, dobro je reagirao vratar Šušak, ali već u sljedećem napadu sudac Kolarić pokazuje na bijelu točku.

Baturina je u jednom prodoru po desnoj strani odgurnut od strane Lepinjice te je sudac današnje utakmice prosudio da je kontakt bio dovoljan za najstrožu kaznu.

Odgovornost izvođača u odsustvu Brune Petkovića pripalo je njegovoj zamjeni, Sandru Kulenoviću koji je mirno pogodio u lijevu stranu gola Ivana Šuška. Dinamo ponovno dolazi do vodstva(3:2).

Fenomenalni Baturina

Baturina sjajnim udarcem u 82. minuti rješava pitanje pobjednika ove utakmice. Visokim pritiskom Dinamo je osvojio loptu, a veznjak Modrih sjajnim udarcem s nekih 20-ak metara pogađa suprotni kut vratara Šuška za 4:2.

Konačnih 5:2 postavio je mladi Martin Baturina iz kaznenog udarca u 93. minuti svojim drugim pogotkom na današnjoj utakmici.

Dinamo čekaju europske obaveze već za četiri dana kada idu na gostovanje PAOK-u gdje nose prednost od dva pogotka prednosti, a nakon toga ih za vikend čeka gostovanje protiv „fenjeraša“ Rudeša. Slaven Belupo će na svom stadionu dočekati momčad Rijeke. 

Video: DINAMO vs SLAVEN BELUPO 5:2 (26. kolo, SuperSport HNL 23/24)
Kopirati
Drag cursor here to close