Privremeno

VIDEO I Hajduk pobjedom preuzeo vrh ljestvice

Hajduk ovom pobjedom privremeno preuzeo vrh ljestvice s 55 bodova. Dva manje ima Rijeka koju sutra čeka susret s Osijekom, dok Dinamo zaostaje sedam bodova, ali uz dvije utakmice manje.
Sport / Nogomet | 09. 03. 2024. u 21:26 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je nastavljeno 26. kolo hrvatske nogometne lige. Nakon što su Varaždin i Istra jučer odigrali neriješeno (2:2), danas su uloge favorita opravdali Lokomotiva i Hajduk.

Lokosi su u nešto ranijem terminu slavili protiv Rudeša s 3:0, dok je Hajduk na gostovanju kod Gorice bio bolji s 0:3. Sutra se igraju posljednje dvije utakmice, a očekuju nas susreti Rijeke i Osijeka, odnosno Dinama i Slaven Belupa

Lokosi fantastičnim drugim poluvremenom do pobjede

Lokomotiva je slavila protiv Rudeša rezultatom 3:0. Strijelci za nominalno domaću ekipu bili su Marić, a Šotiček je bio precizan dva puta. Tako su igrači Silvija Čabraje upisali treću vezanu pobjedu, dvije u prvenstvu i jednu u kupu protiv Osijeka, dok se Rudeš nakon slavlja protiv Gorice u prošlom kolu vratio porazima, što ih je i obilježilo kroz cijelu sezonu.

Prvo poluvrijeme nije nam ponudilo ništa, kako to obično biva u posljednje tri međusobne utakmice Lokomotive i Rudeša. Na kraju prvog dijela, u 225 minuta, kada se zbroji tih 45 minuta i prethodne dvije utakmice viđen je samo jedan pogodak. No drugo poluvrijeme donijelo nam je golijadu u režiji Lokosa.

Prvi pogodak gledamo u 57. minuti. Mudražija ubacuje iz kornera, a tamo se najbolje snašao kapetan Mateo Marić koji fenomenalnim udarcem glavom sa zemlje pogađa uz vratnicu za 1:0. Bio je ovo prvijenac ove sezone za kapetana domaćih čiji je pogodak odveo utakmicu u drugom smjeru.

Za 2:0 pogodio je Mudražija u 67. minuti, ali zbog opasne igre Šotičeka nad Pasaričekom prilikom asistencije gol je poništen.

No, ubrzo su Lokosi stigli do drugog gola koji se nije mogao poništiti. Igrala se 71. minuta, Čop je dobio loptu na lijevoj strani, "podvalio" je za Mudražiju, a ovaj svom čuvaru kroz noge daje loptu do Hotičeka koji pogađa za 2:0. Tako je Mudražija upisao svoju drugu asistenciju na utakmici.

Za konačnih 3:0 zaslužan je strijelac drugog pogotka, 19-godišnji Marin Šotiček. Tranzicija Lokosa u 79. minuti dovela je do konačnog rezultata. Čop je u kontri sjajno propustio loptu za Goričana, ovaj dao do Šotičeka koji snažnim udarcem matira Mateja Markovića. Bio je ovo šesti pogodak za Hotičeka u prvenstvu.

Ovom je pobjedom Lokomotiva bodovno izjednačila učinak s Osijekom koji se nalazi na četvrtom mjestu na ljestvici. Sada obje ekipe imaju po 36 bodova, ali uz utakmicu više koju imaju Lokosi.

Sljedeće kolo Lokomotiva gostuje na Poljudu kod Hajduka, a Rudeš će dočekati Dinamo.

Hajduk pobjedom preuzeo vrh ljestvice

Hajduk je upisao vrlo važnu gostujuću pobjedu protiv Gorice. Slavili su Bijeli rezultatom 0:3, a strijelci su bili Livaja, Benrahou i Pukštas. Ovom je pobjedom Hajduk produžio niz od 7 utakmica u svim natjecanjima bez poraza, te trećom vezanom pobjedom.

Početak utakmice malo je kasnio. Prvo je travnjak u Turopolju bio u izrazito lošem stanju, a još je i navodno bio problem u visini golova, hrvatski mediji prenosili su da su dobili informacije da je kod mjerenja visine oba gola otkriveno odstupanje od 10 centimetara. Jedna neobična situacija zbog koje je početak utakmice kasnio, ali to nije omelo Splićane da dođu do nove pobjede.

Sve gotovo za poluvrijeme 

Nakon prvih 45 minuta već je bilo riješeno pitanje pobjednika. Hajduk je imao tri gola prednosti. Prvi pogodak je postigao Marko Livaja u 22. minuti. Nakon kornera koji je izveo Benrahou, kapetan "bilih" odličnim udarcem glavom dovodi Splićane u prednost.

U 31. minuti već je 0:2. Krovinović je dao za Livaju, ovaj produžio dalje do Mikanovića čije dodavanje po podu zaustavlja vratar Banić, ali odbija loptu do asistenta prvog pogotka, Marokanca Yassinea Benrahoua koji mirno pogađa.

Za treći pogodak zaslužan je mladi Amerikanac u redovima Splićana, Rokas Pukštas. Pogodio je u 41. minuti nakon što je došao prvi do lopte u skoku pokraj vratara Banića.

Drugo poluvrijeme Hajduk je mirno priveo kraju, a rezultat je mogao biti i veći. Pogotovo u zadnjih 10-ak minuta utakmice. Prvo je priliku imao mladi Dominik Prpić koji je zamijenio Zvonimira Šarliju na poluvremenu. Mladi igrač Hajduka dobio je sjajnu loptu od Livaje u 86. minuti kada puca prema praznom golu, ali prvijenac za mladog defenzivca odgodio je bivši kapetan Hajduka, a sad igrač Gorice, Mario Maloča koji je stigao iz pozadine i spasio čisti gol.

Nakon njega u 88. minuti Sigur šalje sjajnu loptu na peterac za Kalika, vratar je već bio matiran, ali veznjak Hajduka šalje loptu pored gola i radi jedan od promašaja sezone

Video: Gorica - Hajduk 

Tako je Hajduk ovom pobjedom privremeno preuzeo vrh ljestvice s 55 bodova. Dva manje ima Rijeka koju sutra čeka susret s Osijekom, dok Dinamo za vodećim Hajdukom zaostaje sedam bodova, ali i s dvije utakmice manje.

Sljedeće kolo Hajduk na svom Poljudu dočekuje Lokomotivu, a Gorica će na gostovanje u Pulu, kod Istre 1961.

Kopirati
Drag cursor here to close