Europska liga

Rennes, Fenerbahče i Freiburg osigurali prolaz

Nogometaši Rennesa, Fenerbahčea i Freiburga osigurali su plasman u drugi krug Europske lige nakon što su u susretima četvrtoga kola upisali nove pobjede.
Sport / Nogomet | 13. 10. 2022. u 23:03 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rennes je u susretu četvrtog kola B skupine u Varšavi pobijedio kijevski Dynamo sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Christopher Wooh u 48. minuti. Assignon je bacio iz kornera, a Wooh zabio za 1-0.

Gostujuću pobjedu ostvario je i Fenerbahče koji je porazio AEK Larnacu sa 2-1 u susretu s tri jedanaesterca i jednim crvenim kartonom.

Fener je poveo u 16. minuti golom Joao Pedra, izjednačio je Ivan Tričkovski iz kaznenog udarca u 52. minuti, no goste je u novu prednost doveo Michy Batshuayi u 80. minuti iz novog kaznenog udarca.

U 85. minuti AEK je ostao s igračem manje nakon što je Angel Garcia skrivio jedanaesterac. Pucao je Enner Valencia, ali je Kenan Pirić obranio njegov udarac.

Nakon četiri kola Rennes i Fenerbahče vode sa po 10 bodova i osigurali su prolaz, no još je upitno tko ide direktno u osminu finala, a tko u play-off.

Pitanje pobjednika skupine možda će se razriješiti u idućem kolu kada se ova dva kluba sastaju u Istanbulu. AEK drži treće mjesto s tri boda, dok je Dynamo upisao i četvrti poraz.

       
Standings provided by Sofascore
   

Prolaz dalje je osigurao i Freiburg koji je u skupini G na gostovanju porazio Nantes sa 4-0, a golove su zabili Lukas Kubler (26), Michael Gregoritsch (71), Moses Simon (82-ag) i Wooyeong Jeong (87).

U drugom susretu Karabag i Olympiakos su odigrali 0-0. Filip Ozobić je za domaći sastav igrao od 62. minute, dok je Šime Vrsaljko igrao cijeli susret za goste.

Freiburg vodi na ljestvici sa 12 bodova ispred Karabaga (7), Nantesa (3) i Olympiakosa (1).

       
Standings provided by Sofascore
   

Arsenal je u susretu 4. kola A skupine na gostovanju pobijedio Bodo/Glimt sa 1-0 nakon što je prošlog tjedna na svom travnjaku slavio sa 3-0. Pogodak odluke zabio je Bukayo Saka u 24. minuti.

U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju PSV Eindhoven i Zurich.

Na ljestvici vodi Arsenal s devet bodova.

       
Standings provided by Sofascore
   

U derbiju kola skupine C Real Betis i Roma su odigrali 1-1 nakon što su Španjolci slavili na Olimpicu sa 2-1.

Joaquin Sanchez je u 34. minuti doveo domaćine u vodstvo, a izjednačio je Andrea Belotti u 53. minuti.

Na ljestvici vodi Betis sa 10 bodova, Ludogorec i Roma imaju po četiri, a HJK je na nuli.

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close