Europska liga

Arsenal raspucan pred veliki derbi, Mourinho šokiran u Rimu

Arsenal je u susretu 3. kola A skupine pobijedio Bodo/Glimt 3-0. Golove su zabili Eddie Nketiah (23), Rob Holding (28) i Fabio Vieira (85) i tako napunili ‘Topnike’ samopouzdanjem uoči derbija s Liverpoolom u Premier ligi u nedjelju 9. listopada.
Sport / Nogomet | 07. 10. 2022. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U susretu 3. kola B skupine Europske lige Rennes je pobijedio kijevski Dinamo 2-1, dok je u susretu skupine C Real Betis na gostovanju porazio Romu identičnim rezultatom.

Nakon prvog dijela odigranih utakmica, u kasnijem večernjem terminu Rennes je do pobjede protiv ukrajinskog sastava stigao u 89. minuti golom Desirea Douea.

Francuski sastav je poveo u 23. minuti preko Martina Terriera na asistenciju Aminea Gouirija. Izjednačio je Viktor Cigankov u 33. minuti, a pobjednički gol Doue je zabio u 89. minuti.

Hrvatski veznjak Lovro Majer igrao je za Rennes do 64. minute. U osmoj minuti je imao lijepu priliku, no pucao je pored gola. Do pogotka je mogao i u 27. minuti, pucao je s ruba kaznenog prostora, ali ponovo neprecizno.

U drugom susretu iz skupine Fenerbahče je pobijedio AEK Larnacu 2-0 golovima Michyja Batshuayia (26) i Rafaila Mamasa (80-ag). Na ljestvici vode Rennes i Fenerbahče sa po sedam, bodova, AEK ima tri, a Dinamo 0.

       
Standings provided by Sofascore
   

Arsenal je u susretu 3. kola A skupine pobijedio Bodo/Glimt 3-0. Golove su zabili Eddie Nketiah (23), Rob Holding (28) i Fabio Vieira (85) i tako napunili Topnike samopouzdanjem uoči derbija s Liverpoolom u Premier ligi u nedjelju 9. listopada.

U prvom susretu iz ove skupine PSV Eindhoven je na gostovanju porazio Zurich čak 5-1.

U skupina G Qarabag je na gostovanju deklasirao Olympiakos sa 3-0. Sve najvažnije dogodilo se u posljednjih 20-tak minuta.

Gosti su poveli u 68. minuti golom Kwabwena Owusua, Marko Vešović je u 82. zabio za 2-0, a pobjedu gostiju potvrdio je Ramil Šejdajev u 86. minuti.

U drugom dvoboju Freiburg je golovima Daniela-Kofia Kyeraha (48) i Vincenza Grifa (72) porazio Nantes sa 2-0. Freiburg vodi na ljestvici s devet bodova ispred Qarabaga (6), Nantesa (3) i Olympiakosa (0).

       
Standings provided by Sofascore
   

U derbiju kola skupine C Real Betis je na Olimpicu iznenadio Romu pobjedivši 2-1. Paulo Dybala je u 34. minuti iz jedanaesterca doveo domaćine u vodstvo, izjednačio je Guido Rodriguez (40), a pobjedu gostima donio je Luiz Henrique u 88. minuti.

U prvom dvoboju HJK i Ludogorec su odigrali 1-1.

Gosti su poveli u 10. minuti preko Matiasa Tissere, izjednačio je Perparim Hetemaj u 55. minuti.

Na ljestvici vodi Betis s devet bodova, Ludogorec ima četiri, Roma tri, a HJK je na nuli.

Kopirati
Drag cursor here to close