Brighton nastavlja niz na svom terenu

VIDEO I Remi Cityja i Liverpoola, Arsenal ostao na vrhu

De Bruyneu se nije svidjelo to što je morao ranije izaći te je žustro reagirao prilikom odlaska na klupu za pričuve.
Sport / Nogomet | 10. 03. 2024. u 19:45 Robert Rezo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Derbi kola igrao se u najkasnijem terminu od današnjih utakmica, a završio je podjelom bodova. Ovim su remijem City i Liverpool pomogli Arsenalu da izbije na vrh ljestvice koji je bodovno izjednačen s Liverpoolom, ali zbog bolje gol-razlike Gunnersi su trenutno prvi. Manchester City ima bod manje. U drugoj utakmici Brighton je nastavio svoj niz nepobjedivosti na domaćem terenu.

Podjela bodova u derbiju Liverpoola i Manchester Cityja

Liverpool i Manchester City su u uzbudljivoj utakmici 28. kola Premiershipa odigrali bez pobjednika. Bilo je 1:1, a dojma smo da je moglo biti i više golova s obzirom na prikazano od obje ekipe. Strijelci golova bili su Mac Allister s jedne, a Stones s druge strane.

Liverpool je u ovu utakmicu ušao s puno samopouzdanja i nade u svoj Anfield koji je neprobojna tvrđava u posljednje vrijeme. Redsi su na zadnjih 29 utakmica u svim natjecanjima na svom stadionu neporaženi, a za taj period postigli su čak 87 golova. Posljednji koji su uzeli puni plijen na Anfieldu u Premiershipu bila je momčad Leedsa, a to je bilo 2022. u desetom mjesecu.

City ove sezone ima priliku postati prva ekipa u povijesti s 4 uzastopna naslova Engleske. Zadnjih 6 sezona imaju 5 naslova, jedan je pripao Liverpoolu u sezoni 2019./20., a Građani će nastojati ove sezone doći do svoje ukupno desete titule.

Salah je bio nedovoljno oporavljen pa je Klopp bio primoran staviti ga u pričuve na početku utakmice. Naelektrizirana atmosfera na Anfieldu nije zasmetala gostima.

Konkretnije je počeo City. U prvih 10 minuta prijetili su preko Alvareza i De Bruynea, ali je vratar Kelleher bio siguran.

Darwin šalje loptu za Diaza u 19. minuti koji postiže gol koji je poništen. Darwin je prilikom primanja lopte bio u nedozvoljenoj poziciji.

City na Liverpoolov način do vodstva

Nakon toga City stiže u vodstvo. Igrala se 24. minuta. Korner je izveo De Bruyne, a Ake je sjajno odvlačenjem Mac Allistera sa prve vratnice otvorio prostor za Stonesa koji iz uigrane akcije dovodi Građane u vodstvo.

Ova akcija podsjetila je na onu kombinaciju Trent Alexander Arnolda i Divocka Origija u utakmici Lige prvaka u sezoni 2018./19. između Redsa i Barcelone u visokoj pobjedi 4:0, a taj im je pogodak donio i prolaz u finale najprestižnijeg nogometnog klupskog natjecanja. Gol je bio izglasan za najbolji gol Liverpoola u dugoj 130-godišnjoj

povijesti kluba. Zahvaljujući tom pogotku Liverpool se oporavio od poraza u prvoj utakmici 3:0 na Camp Nou, a nakon toga su i osvojili Ligu prvaka pobjedom protiv Tottenhama u finalu 2:0.

Liverpool pokušava, ali ne uspijeva

Pokušavali su se Redsi oporaviti do poluvremena, ali nije išlo. Prvo je u 32. minuti Szoboszlai neometan glavom s peterca šutirao preko gola. Deset minuta kasnije Diaz je probao sa ruba 16 metara, ali pored gola, da bi u posljednjem napadu prvog dijela udarac Szoboszlaija zaustavio Ederson.

Ake tragičar

Nedugo od polaska s centra Darwin iznuđuje jedanaesterac. Ake je pogriješio u dodavanju, Darwin je stigao prvi do lopte, a njega ruši Ederson koji je usput zaradio i javnu opomenu.

Izvođenje najstrože kazne je preuzeo Mac Allister koji uspješno savladava brazilskog vratara i vraća utakmicu na početak.

Ederson je prilikom prekršaja nad Darwinom zaradio ozljedu zbog koje je morao napustiti teren. Njega je zamijenio Ortega u 55. minuti.

Ulaskom Salaha Liverpool igra sve bolje

Sjajno je Ortega opravdao povjerenje Guardiole. Ulaskom Salaha u 60. minuti napad Liverpoola je živnuo, krenuli su stvarati šanse u nizu. Od perioda njegovog ulaska pa u sljedećih desetak minuta, Redsi su prijetili dva puta preko Diaza, po jednom preko Salaha, Mac Alistera i Darwina, ali Ortega je bio neprobojan.

Trzavice De Bruynea i Guardiole

Belgijski veznjak zamijenjen je u 69. minuti, a ušao je Kovačić. De Bruyneu se nije svidjelo to što je morao ranije izaći te je žustro reagirao prilikom odlaska na klupu za pričuve. Nakon toga imali smo priliku vidjeti razgovor njega i Guardiole, no Belgijac je i dalje bio ljut zbog izmjene, smatrajući da je mogao još nešto ponuditi u utakmici.

Liverpool nastavlja prijetiti, Doku umalo kaznio promašaje domaćih igrača

Također je Quansah s ruba kaznenog prostora u 80. minuti probao iznenaditi Ortegu, no vratar Cityja nije bio impresioniran.

Najbolja prilika za City u drugom dijelu došla je u 89. minuti preko Jeremyja Dokua, koji je zatresao vratnicu.

Video: Liverpool - Manchester City 

Do kraja se rezultat nije mijenjao, a Liverpool može žaliti za propuštenim prilikama u drugom dijelu, posebno od ulaska egipatskog „Faraona“, Mohameda Salaha. Da je Egipćanin bio dovoljno spreman od prve minute, pitanje je u kojem bi smjeru otišla ova utakmica. Sljedeće kolo obje ekipe pauziraju zbog obaveza u FA Kupu, a po povratku u prvenstvo Liverpool će na Anfieldu dočekati Brighton, a City će na svom Etihadu dočekati Arsenal.

Brighton minimalnom pobjedom nastavio niz nepobjedivosti na Amexu

Brighton je na domaćem terenu minimalno slavio protiv Nottingham Foresta s 1:0. Strijelac jedinog pogotka djelo je stopera gostujuće ekipe, Andrewa Omobamidelea koji je na jedan ubačaj Grossa nespretno poslao loptu u vlastitu mrežu.

Momčad Roberta De Zerbija ne zna za poraz na Amexu. Unatoč „šarenoj“ formi gdje ne mogu uspostaviti neki niz dobrih rezultata, domaći teren ih odlično služi. Posljednja momčad koja je na Amexu u Premiershipu uzela puni plijen je West Ham prije skoro pola godine. Taj se susret igrao 26. kolovoza prošle godine.

Nismo gledali neku sadržajnu utakmicu, jedini pogodak viđen je u 29. minuti. Gross je izveo prekid, a u petercu defenzivac gostiju Omobamiedele nespretno skreće loptu u vlastitu mrežu.

Ovom je pobjedom Brighton preskočio Wolves te se sada nalaze na osmom mjestu sa jednim bodom manje od West Hama. Forest čeka težak period, samo su tri boda iznad zone ispadanja, skupili su 24 boda u 28 kola, dok Luton ima 21, ali i utakmicu manje. Eventualnom pobjedom Lutona protiv Bournemoutha sljedeći tjedan na Vitalityu, opstanak nekadašnjeg europskog prvaka može doći u pitanje.

Kopirati
Drag cursor here to close