Kane postavio rekord Boxing Daya

Remi Brentforda i Tottenhama

U jednom trenutku je izgledalo kako će navijači Brentforda čiji je trener Thomas Frank produžio ugovor, napokon proslaviti pobjedu nad Tottenhamom nakon 1948. godine, ali to nije dogodilo.
Sport / Nogomet | 26. 12. 2022. u 17:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalni Boxing Day danas su svojom vrlo zanimljivom utakmicom otvorili Brentford i Tottenham. Ujedno to je bila prva utakmica Liga petica za bodove nakon završetka Svjetskog prvenstva. I očekivano odmah je na startu bilo puno uzbuđenja. Jer je Brentford vodio 2:0, ali je Tottenham izvukao bod.

U jednom trenutku je izgledalo kako će navijači Brentforda čiji je trener Thomas Frank produžio ugovor, napokon proslaviti pobjedu nad Tottenhamom nakon 1948. godine, ali to nije dogodilo. Počelo je loše za goste iz Londona. U 15. minuti Brentford je poveo golom Vitalyja Janelta, nakon pokušaja Jansena i intervencije Forstera. Toney je nakon osam minuta igre u nastavku povisio na 2:0, što je bio njegov 11. ligaški gol ove sezone.

Podsjećamo, Toney se nalazi još uvijek pod istragom zbog afere klađenja. Tottenham je svoj povratak počeo nakon 65. minute. Prvo je Kane pogodio glavom na ubacivanje Clementa Lengleta, a onda je Pierre-Emile Hojbjerg šest minuta kasnije izjednačio. Mogao je na kraju Tottenham do pobjede, ali je sjajan pokušaj Kanea zaustavila prečka. Današnjim golom Kane je postao rekord Boxing Daya, jer ih je zabio najviše deset. Do sada su Kane i Robbie Fowler dijelili prvo mjesto s po devet golova.

Za Tottenham je cijeli susret igrao hrvatski reprezentativac Ivan Perišić i to samo devet dana nakon utakmice za broncu na Svjetskom prvenstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close