Champions League

Remi Barce i Napolija, Porto šokirao Arsenal u 94. minuti

Odigrane su prve utakmice posljednja dva para osmine finala Lige prvaka. Napoli i Barcelona odigrali su 1-1, dok je Porto na Dragau iznenadio Arsenal i pogotkom u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena stigao do prednosti uoči uzvrata.
Sport / Nogomet | 21. 02. 2024. u 23:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U dvoboju na jugu Italije, Barcelona je bila bolji suparnik od domaćina, ali na kraju se mora zadovoljiti remijem. Katalonci su u prvom poluvremenu propustili tri izvrsne prilike, točnije Alex Meret ih je sjajno obranio.

U drugom dijelu, Napoli je bio ravnopravniji, ali Katalonci su prvi stigli do pogotka. Pedri je dodao Lewandowskom, a Poljak s 15-ak metara matirao Mereta.

Domaćini su uzvratili na sličan način. Anguissa je proigrao Osimhena, Nigerijac se otresao Iniga Martineza i ostao oči u oči s Ter Stegenom te lijepo poentirao za konačnih 1-1. 

Sažetak utakmice OVDJE

U drugom susretu večeri Porto je pred 49.529 gledatelja na stadionu Dragao golom u četvrtoj minuti nadoknade pobijedio Arsenal sa 1-0.

Junak susreta bio je brazilski napadač Galeno koji je fantastično pogodio sa 20-tak metara za pobjedu i prednost uoči uzvrata 12. ožujka u Londonu.

Gosti su imali više 65 posto posjeda lopte, no nisu uspjeli uputiti niti jedan udarac u okvir domaćeg gola, dok je Porto u svakom poluvremenu imao po jednu veliku priliku, a obje je imao Galeno.

U prvom poluvremenu pogodio je vratnicu, a u samoj završnici susreta, gostujućem vrataru Rayi nije bilo spasa i Porto je pobijedio s 1-0.

Sažetak utakmice OVDJE

Zanimljivo, i utakmice odigrane u utorak završile su identičnim rezultatima; Inter - Atletico 1:0, PSV - Borussia Dortmund 1-1.

Kopirati
Drag cursor here to close