Sporna situacija u Leipzigu

VIDEO I VAR i Lunin spasili Real, City zakoračio u četvrtfinale

U nedozvoljenoj poziciji - odnosno iza Luninovih leđa - nalazio se jedino Benjamin Henrichs, koji nije ni imao kontakt s loptom.
Sport / Nogomet | 13. 02. 2024. u 23:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Očekivane "dvice" u prvim utakmica osmine finala Lige prvaka. Iako je RB Leipzig bio blizu da izvuče "nulu" protiv Real Madrida.

Utakmica u Leipzigu je imala buran početak. Igrala se druga minuta kada je Irfan Peljto odlučio poništiti gol Benjamina Šeška. Lunin je izbacio loptu nakon kornera, Xaver Schlager vratio ju je u vatru, Šeško je na pravom mjestu međutim, gol je poništen nakon što je zastavicom mahao Senad Ibrišimbegović.

Mnogi su ostali iznenađeni s obzirom na to da je vidljivo kako Rodrygo nije istrčao u pravom trenutku, stoga je propala offside zamka Reala. U nedozvoljenoj poziciji - odnosno iza Luninovih leđa - nalazio se jedino Benjamin Henrichs, koji nije ni imao kontakt s loptom.

Jedini razlog da Peljto poništi gol jeste upravo činjenica da je Henrichs ometao golmana Reala. Prema pravilima, utjecaj na igru ili igrača u trenutku boravka u nedozvoljenoj poziciji legitiman je razlog za dosuditi offside, iako se ponekad radi o pitanju teško dokučiva odgovora, stoga odluka ovisi o sučevoj osobnoj procjeni.

U nastavku utakmice Real nije briljirao, ali kako se bližio kraj poluvremena tako je uspostavio ravnotežu na terenu. Šeško je stvarao puno problema.

Zato je na otvaranju drugog dijela Brahim Diaz sjajan prodor zaključio golom, čuvari ga nisu mogli zaustaviti niti prekršajem. Olmo, pa nešto kasnije Šeško i Španjolac su u prilici, ali je Lunin raspoložen, teško savladiv. Real je opasan iz kontre, to je pokazao Vinicius koji pogađa stativu. Lunin je još jednom spasio Real devet minuta prije kraja kada prijete Simons i Šeško.

Na kraju je Haidara šutirao ali je ostalo 0:1. Real može biti itekako zadovoljan krajnjim rezultatom s obzirom na to kako se situacija razvijala na terenu.

Video: RB Leipzig - Real Madrid 

Manchester City je čini se posao završio u prvoj utakmici. Već nakon deset minuta gosti su vodili u Kopenhagenu. Foden je prekrasnom loptom poslužio De Bruynea koji s desetak metara pogađa suprotan ugao za vodstvo Građana. Guardiola u 21. minuti mora promijeniti Grealish se ozlijedio. Deset minuta kasnije Haalanda proba atraktivno ali nema gola.

Zato ima na drugoj. Veznjak Kopenhagena Mattson dočekao je odbijanac i s 18 metara prekrasno zatresao Edersonovu mrežu. Do odmora City ponovo vodi, Kevin de Bruyne bio je u duelu s jednim od domaćih igrača od kojega se odbila lopta i završila točno u nogama Bernarda Silve koji iskorištava zicer. U samoj završnici utakmice, Foden postiže i treći gol za Manchester City koji je jako blizu četvrtfinala.

Video: Kopenhagen - Manchester City 
Kopirati
Drag cursor here to close