Burnley preskočio Everton

Redsima derbi, Everton potonuo ispod crte

Za kraj smo imali veliki Merseyside derbi u kojem je Liverpool prije utakmice bio veliki favoriti, kao možda nikada ranije. Jednostavno Everton je u velikim problemima i niti na jedan način ne može parirati Reedsima.
Sport / Nogomet | 24. 04. 2022. u 20:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

James Ward-Prowse je postigao dva sjajna gola u remiju Brightona i njegovog Southamptona u jednoj od četiri utakmice koje su igrane u nedelju. Domaćini su vodili 2:0, golovima Welbecka i autogolom Salisua, ali su se gosti znali vratiti. Prvi gol je James Ward-Prowse zabio poluvisokom loptom ispod živog zida, drugi je stigao nakon preciznog udaraca s vrha kaznenog prostora. U drugom dijelu je Southampton imao više od igre, ali to nije krunisao novim golovima. Čak je Brighton ponovo i poveo, ali je gol Pascala Grossa poništen zbog offsidea.

Chelsea je u londonskom obračunu svladao West Ham na Stamford Bridgeu s minimalnih 1:0, iako je u završnici utakmice Jorginho propustio realizirati penal. Njegovu pogrešku popravio je Christian Pulisic u 90. minuti, pogotkom na asistenciju Marcosa Alonsa. West Ham je od 86. minute igrao s igračem manje, jer je Craig Dawson zaradio isključenje kod dosuđenog penala kojeg je Fabianski obranio Jorginhu.

Ova pobjeda je za Chelsea bila jako važna nakon serije slabijih partija i poraza. U prethodne tri utakmice na domaćem terenu, Chelsea je izgubio sve tri uz 11 primljenih golova. David Moyes odmorio šest igrača prije utakmice West Hama u polufinalu Europske lige protiv Eintrachta iz Frankfurta u četvrtak navečer. Nakon današnjeg poraza West Ham je ostao sedmi, osam bodova iza Arsenala.

Burnley koji se grčevito bori za opstanak je uhvatio tri zlata vrijedna boda doma protiv Wolverhamptona.Strijelac jedinog gola je bio Čeh Matej Vydra u 62. minuti.Burnley je osvojio sedam bodova iz tri utakmice otkako je otpustio Seana Dychea, sa privremenim trenerom Mikeom Jacksonom.

Za kraj smo imali veliki Merseyside derbi u kojem je Liverpool prije utakmice bio veliki favoriti, kao možda nikada ranije. Jednostavno Everton je u velikim problemima i niti na jedan način ne može parirati Reedsima. Potpunu nadmoć momčad Jürgena Kloppa je materijalizirala u 62. minuti, kad je Salah ubacio, a Robertson glavom s pet metara poslao loptu u mrežu.U 85. minuti je Luis Diaz na Hendersonov ubačaj pokušao akrobatskim volejem pogoditi mrežu. No, ona je na putu prema golu došla do Origija koji ju je iz neposredne blizine glavom skrenuo u mrežu.

Manchester City je iz 33 nastupa sakupio 80 bodova, Liverpool 79. Everton je sa 19 poraza i samo 29 bodova iz 32 utakmice na 18. mjestu, u zoni ispadanja i čeka ga grčevita borba za opstanak u Premiershipu.

Kopirati
Drag cursor here to close