City drži ritam

Četiri gola Jesusa, Svrake sve bliže sredini

Samo je Liverpool u 2022. godini osvojio više bodova u Premiershipu od Newcastlea koji je za sada na 32. Ovo je prvi put od svibnja 2014. da je Newcastle ispod desetog mjesta nakon što je momčad provela 150 dana u zoni ispadanja.
Sport / Nogomet | 23. 04. 2022. u 18:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manchester City nastavlja mrtvu trku s Liverpoolom. Ponovo je momčad Pepa Guardiole bila sigurna, ovaj put skromni Watford nije predstavljao veći problem. U centru pažnje je bio Gabriel Jesus koji je utakmicu obilježio sasvija četiri gola i jednom asistencijom.Jesus je prvi gol zabio u 4., da bi na 2:0 povisio u 23. minuti. Kamara je u 28. smanjio na 2:1, no samo šest minuta kasnije Rodri lijepo zabija na asistenciju Jesusa.

U 49. Brazilac je sam izborio penal koji je potom pretvorio u gol. Sudac Kevin Friend je pokazao na bijelo točku nakon nešto duže provjere VAR-a, a Jesus je kompletirao svoj prvi hat-trick u Premiershipu otkako je stigao u Manchester 2016. godine. Međutim, to nije bilo sve od Jesusa, on je zabio i četvrti te postavio konačan rezultat 5:1 postavio u 53. minuti. Cityju je to bila 15. uzastopna pobjeda protiv Watforda, čime su se upisali u povijest engleskog nogometa.

Svoj dan je imao i Joelinton u dres Newcastla koji je danas uzeo tri boda i evo na pomalo nevjerojatnom devetom mjestu. Kieran Dowell je imao dvije dobre prilike za Norwich koje su otišle u nepovrat prije nego što će Joelinton zabiti prvi nakon ubacivanja Allana Saint-Maximina. Šest minuta kasnije već je 0:2, Jacob Murphy je asistent, strijelac je isti. To je bio četvrti gol ove sezone Joelintona.

Treći gol za konačnih 0:3 je došao nakon samo četiri minute igre u nastavku. Sada je strijelac Guimarães Rodriguez Moura, nakon loše reakcije Krulla. Samo je Liverpool u 2022. godini osvojio više bodova u Premiershipu od Newcastlea koji je za sada na 32. Ovo je prvi put od svibnja 2014. da je Newcastle ispod desetog mjesta nakon što je momčad provela 150 dana u zoni ispadanja.

Treća utakmica je bila ona između Leicester i Aston Ville i ona je završila bez golova. Nije iznenađujuće iako je Leicester svakako bio favorit, međutim ipak u četvrtak je na rasporedu utakmica polufinala Konferencijske lige protiv Rome, pa je to jedan od razloga što su domaćini malo miksali početnih jedanaest.

Kopirati
Drag cursor here to close