Ronaldo postigao 100. gol u Premiershipu

Nakon Chelseja Arsenal sredio i Manchester United

Najbolju priliku za poravnanje propušta Bruno Fernandes koji nije iskoristio jedanesterac. Tavares je loše intervenirao, igrao je rukom, međutim njegov zemljak na suprotnoj strani pogađa stativu. I taj trenutak je možda bio presudan za krajnji ishod.
Sport / Nogomet | 23. 04. 2022. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Arsenal je u velikom derbiju, direktnom duelu za četvrto mjesto u Premiershipu savladao Manchester United 3:1. Topnici su trenutačno na 60 bodova, imaju dva manje od Chelseja, ali i dvije utakmice manje, Tottenham jednu i tri boda manje dok je Manchester United ostao na 54 i kako sada stvari stoje nakon današnjeg neuspjeha otpada iz utrke za četvrto mjesto.

Slično kao i prije četiri dana, opet je United ušao u utakmicu loše, Arsenal je iz prve prave akcije došao do vodstva. Saka je šutirao, de Gea zaustavio njegog udarac, ali je Tavares pokupio otpadak za 1:0. Jako loše su reagirali Alex Telles i Varane. Uspio se Manchester United konsolidirati, zadnja linija Arsenala nije izgledala dobro, ali to nisu iskoristili Dalot, Ronaldo, Elanga.

Nešto je obranio Ramsdale, nešto je okvir gola bio saveznik Topnika. U 32.minuti je prvo Nketiah postigao gol koji je poništen zbog offsidea, nakon reakcije iz VAR sobe, ali je VAR potvrdio kako je Telles srušio Saku. Saka je bio siguran za 2:0. Radost domaćih navijača je trajala dvije minute. Na drugoj strani nakon ubacivanja Matića, sporu reakciju Gabrijela i Tavaresa je kaznio Cristiano Ronaldo. To je bio 100. gol Ronalda u Premiershipu.

U drugom dijelu Manchester je prvi počeo stvarati pritisak. Dalot je pogodio stativu, a najbolju priliku za poravnanje propušta Bruno Fernandes koji nije iskoristio jedanesterac. Tavares je loše intervenirao, igrao je rukom, međutim njegov zemljak na suprotnoj strani pogađa stativu. I taj trenutak je možda bio presudan za krajnji ishod ovog duela. Kazna za taj promašaj stigla je u 70. mi nuti kada je Xhaka efektno pogodio sa 20-ak metara za konačnih 3:1. Ovo je drugi vezani poraz Uniteda, treći u posljednje četiri utakmice. S druge strane je Arsenal nakon tri poraza povezao dvije izuzetno vrijedne pobjede protiv Chelseja i Manchester Uniteda.

Kopirati
Drag cursor here to close