La Liga

Prva gostujuća pobjeda Barcelone u ovoj sezoni

U posljednjoj subotnjoj utakmici 15. kola španjolske La Lige Barcelona je došla do prve gostujuće pobjede u novoj sezoni svladavši domaći Villarreal sa 3-1 (0:0).
Sport / Nogomet | 27. 11. 2021. u 23:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjem subotnjem susretu 15. kola španjolske Primere Villarreal je na svom terenu s 1:3 poražen od Barcelone. Susret je dobrim dijelom bio izjednačen, ali je katalonska momčad rezultat prelomila u posljednjim minutama.

U sedmoj minuti Gerard Pique rukom je zaustavio udarac, ali sudac Cesar Soto Grado nije pokazao na bijelu točku. Ni VAR soba nije imala što za dodati na tu situaciju.

Desetak minuta kasnije Frenkie de Jong ušao je između linija domaće momčadi i poslao sjajnu loptu za sunarodnjaka Depaya koji je izbio sam pred Geronima Rullija, ali nije uspio poentirati iz veoma izgledne situacije.

Nakon toga pa do kraja prvog poluvremena Žuta podmornica bila je bolja momčad na terenu i uspjela je kreirati nekoliko opasnih situacija pred domaćim vratima. Marc-Andre ter Stegen istaknuo se nekoliko minuta prije odlaska na odmor kada je sjajnom refleksnom reakcijom obranio udarac Arnauta Danjume.

Nakon samo tri minute igre u nastavku Barcelona dolazi u vodstvo. Ezzalzouli je ubacio s desne strane, lopta je došla do Albe na lijevoj, on ju je oštro ubacio u sredinu, a nakon što je Rulli obranio pokušaj Depaya, de Jong ju je pospremio u praznu mrežu – 0:1.

Rezervist Samuel Chukwueze je udarcem špicom u 76. minuti izjednačio na 1:1. Bila je to dobra akcija Villarreala u trenucima kad je Barcelona žestoko pala u igri.

Činilo se da će susret završiti bez pobjednika, ali Memphis Depay je pogotkom u 88. minuti donio sva tri boda svojoj momčadi. Šansu su mu poklonili obrambeni igrači Žute podmornice, što je Nizozemac objeručke prihvatio.

Konačnih 1:3 postavio je Coutinho u sudačkoj nadoknadi pogotkom iz penala kojeg je sam izborio.

Barcelona u idućem kolu dočekuje Betis, a Villarreal će u goste Sevilli.

Španjolska - 15. kolo

Alaves - Celta Vigo 1-2 (Joselu 21 / S. Mina 12, I. Aspas 70)
Valencia - Rayo V. 1-1 (Soler 19-11m / Palazon 64)
Mallorca - Getafe 0-0
Villarreal - Barcelona 1-3 (Chukwueze 76 / De Jong 48, Depay 88, Coutinho 90+4-11m)

Betis - Levante (ned, 14.00)
Espanyol - Real S. (ned, 16.15)
Cadiz - Atletico M. (ned, 18.30)
Real M. - Sevilla (ned, 21.00)
Osasuna - Elche (pon, 21.00)

Odigrano u petak:

Athletic B. - Granada 2-2 (Garcia 10, Maximiano 76-ag / Machis 25, Molina 34)

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close