La Liga

Real sjanim golovima Benzeme i Kroosa slavio na teškom gostovanju

Nogometaši Barcelone i Real Madrida ostvarili su pobjede u susretima 18. kola španjolskog prvenstva, pa je Barca zadržala tri boda više od najvećeg konkurenta.
Sport / Nogomet | 22. 01. 2023. u 23:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barca je na svom terenu porazila Getafe sa 1-0, dok je Real na gostovanju pobijedio Athletic Bilbao sa 2-0.

"Kraljevski klub" je poveo u 24. minuti golom Karima Benzeme, njegovim devetim ove sezone, a gosti su pobjedu potvrdili u 90. minuti lijepim golom Tonija Kroosa s ruba kaznenog prostora. GOLOVI

Luka Modrić je za Real igrao od 73. minute.

U ranije odigranom susretu Barcelona je na stadionu Camp Nou pobijedila Getafe sa 1-0 produživši niz bez ligaškog poraza na osam kola. Gol odluke zabio je Pedri u 35. minuti.

Jedini poraz ove sezone u La Ligi, Barca je doživjela u listopadu od Real Madrida (1-3), a potom je spojila sedam pobjeda i remi. 

Elche i Osasuna su odigrali 1-1. Osasuna je povela u 20. minuti golom Chimyja Avile, a izjednačio je Jose Angel Carmona u 67. minuti.

U ranije odigranom susretu Villarreal je pobijedio Gironu sa 1-0 nakon nevjerojatne završnice.

Gostujući igrači još su dugo nakon utakmice prigovarali sucu Carlosu del Cerru, koji je tijekom susreta dosudio čak tri kontroverzna kaznena udarca za Villarreal. Prvog mu je poništio VAR u 79. minuti.

Drugi udarac s bijele točke dosudio je u četvrtoj minuti nadoknade nakon što je Oriol Romeu srušio protivnika. Pucao je Gerardo Moreno, ali je Paulo Gazzaniga sjajno obranio.

Kada se već činilo da će utakmica ipak završiti bez pogodaka, Del Cerro je u devetoj minuti nadoknade još jednom pokazao na bijelu točku. Juanpe je povukao protivnika, a sudac svirao najstrožu kaznu.

Daniel Parejo je bio siguran postigavši pobjednički pogodak u 11. minuti sudačke nadoknade. Najzanimljiviji detalji OVDJE

Kolo u ponedjeljak zatvaraju Valencia i Almeria.

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close