El Clasico

Barca s pola snage razmontirala Real i uzela Superkup

Nogometaši Barcelone pobjednici su španjolskog Superkupa nakon što su u El Clasicu igranom u Rijadu nadigrali Real Madrid s 3:1. Pred 60 tisuća ljudi u Saudijskoj Arabiji, Barcelona je po 14. put postala osvajačem Superkupa.
Sport / Nogomet | 15. 01. 2023. u 21:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Barcelona je stigla do prvog trofeja u sezoni. Najveći rival potpuno je bačen na koljena. U Rijadu je Real Madrid poražen i rezultatski i igrački.

Gavi (33), Lewandowski (45) i Pedri (69) pogađali su za Blaugranu dok je počasni pogodak za Kraljevski klub postigao Benzema s istekom sudačke nadoknade (90+3).

Od početka do kraja Barcelona se pitala za sve, igrala nadahnuto, tehnički perfektno i pokazala da vrijeme nove Xavijeve Barce tek dolazi.

S druge strane igrači Real bili umorni, anemični, neprepoznatljivi.  Niti jedna Realova zvijezda nije bila na razini koju očekujemo od igrača Kraljevskog kluba. Nešto slično nedavno im se dogodilo u La Ligi protiv Villarreala.

Video: SUPERKUP FINALE: Barcelona - Real Madrid 3:1 / 15.01.2023.

Utakmicu je obilježio 18-godišnji Gavi, novo Barcin dijamant koji će sigurno u narednim sezonama dominirati na najvećoj sceni. Postigao je pogodak i upisao dvije asistencije.

Luka Modrić odigrao je jednu od nalošijih utakmica u dresu Reala, a zamijenio ga je Ceballos u 65. minuti.

Barceloni je ovo 14. Superkup Španjolske, ali i prije svega pobjeda na psihološkom planu nad Realom u borbi za naslov prvaka.

Bilo je to 39. izdanje natjecanja, pri čemu četvrto koje se održavalo kao "mini turnir" sa četiri ekipe, te treće u na arapskom poluotoku.

Kopirati
Drag cursor here to close