La Liga

Real preokretom do stopostotnog učinka u prvenstvu

Madridski Real je uspio ubilježiti tri boda i protiv Real Sociedada te ostati stopostotan na vrhu španjolskog prvenstva, s dva boda više od prvog pratitelja iz Barcelone.
Sport / Nogomet | 17. 09. 2023. u 23:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Utakmica nije počela dobro za Madriđane. Već u petoj minuti hladan tuš za domaće navijače.

Japanac Takefusa Kubo je uputio okomitu loptu prema golu Reala, dočekao ju je Barrenetxea koji iz drugog pokušaja uspijeva nekako ugurati loptu preko gol-crte nakon sjajne intervencije vratara Keppe.

Igrači Reala pokušavali su se vratiti u vlastiti ritam, ali je raspoloženi Kubu zabio sjajan pogodak u 11. minuti i sasvim utišao Santiago Bernabeu.

Grobnu tišinu prekinuo je zvižduk suca Soto Grada koji je pokazao zaleđe, budući da je lopta očešala Oyarzabala na putu prema golu, a koji je bio u vidljivom zaleđu.

Real je nakon toga imao šansu za poravnanje preko Rodryga, ali Brazilac nije bio precizan. Jednom je pokušao i Bellingham, ali ništa se nije mijenjalo na semaforu.

Keppa je spasio Madriđane u 31. minuti kada je Merino fino pucao glavom, a domaći vratar fenomenalnom intervencijom odbio loptu u korner.

Već u prvoj akciji u nastavku Real je stigao do izjednačenja – Valverde je prebacio težište igre s desne na lijevu stranu, a onda je Fran Garcia pričekao njegov trk, odložio povratnu loptu, za Urugvajcu koji od prve stative zabija sjajan pogodak za 1-1.

Madriđani se nisu zadovoljili tim pogotkom, zagospodarili su terenom i u 60. su minuti kapitalizirali bolju igru. Fran Garcia je sada pronašao usamljenog Joselua na drugoj stativi, a napadač Reala je glavom pogodio u drugi kut za preokret Reala.

Najzanimljiviji detalji OVDJE

Nakon toga je Carlo Ancelotti u igru ubacio Luku Modrića i Camavingu u 62. minuti, nešto kasnije i brzog Brahima Diaza, ali do kraja ipak nije više bilo pogodaka, mada su obje ekipe bile u izglednim prilikama.

Nogometaši Seville ostvarili su premijernu pobjedu, pobijedili su na domaćem terenu novog prvoligaša Las Palmas 1-0.

Do ove pobjede Sevilla je u tri nastupa imala tri poraza te je bila na samom dnu ljestvice.

Za prvu pobjedu je zaslužan belgijski nogometaš Dodi Lukebakio, koji je u igru ušao u 61. minuti, a deset minuta kasnije je zabio gol vrijedan tri boda.

Najzanimljiviji detalji OVDJE

Još su igrali:

Getafe - Osasuna 3-2 (Stefan Mitrović - 36, Carmona - 51, Nemanja Maksimović - 86 / Iker Munoz - 45, Ante Budimir - 57)

Villarreal - Almeria 2-1 (Gerard Moreno - 45+5, Alexander Sørloth - 90+4 / Sergio Akieme - 44)

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close