Trener Reala

Ancelotti priznao: Luka će i dalje biti važan Realu

Modrić, koji je u lipnju produžio ugovor na godinu dana, u početna četiri kola španjolskog prvenstva samo je jednom bio u udarnoj postavi.
Sport / Nogomet | 16. 09. 2023. u 17:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Realov trener Carlo Ancelotti rekao je u subotu da razgovara s hrvatskim nogometašem Lukom Modrićem oko njegovog statusa u momčadi, te da će 38-godišnji veznjak imati važnu ulogu u nadolazećim utakmicama

Modrić, koji je u lipnju produžio ugovor na godinu dana, u početna četiri kola španjolskog prvenstva samo je jednom bio u udarnoj postavi.

'Uoči Lukinog produženja ugovora, svi smo se bili složili da ga treba produžiti. Svi su bili oduševljeni time, također i Luka. Kasnije se promijenila njegova uloga, pogledamo li ove početne utakmice', rekao je Ancelotti na konferenciji za medije u Madridu uoči nedjeljnog susreta s Real Sociedadom.

Modrić, koji je prije tjedan dana napunio 38 godina, protiv Athletic Bilbaa je odigrao zadnjih 10 minuta, pa protiv Almerije posljednjih 18 minuta dok je protiv Celte ušao na teren 28 minuta prije kraja. Tek je u posljednjem kolu, s kapetanskom vrpcom oko ruke, istrčao u početnoj postavi protiv Getafea na Santiago Bernabeu gdje je proveo na travnjaku 77 minuta.

'Morao izdržati' na klupi

'Odigrao je jednu utakmicu u početnoj postavi, ali sada kada dođe više utakmica on će imati veću ulogu', napomenuo je Ancelotti.

Ovaj mjesec Real Madrid počinje igrati i utakmice Lige prvaka. 'Kraljevski klub' u srijedu dočekuje njemački Union Berlin u prvom kolu grupne faze natjecanja.

'Luka nam je bio važan zadnjih godina, a bit će nam jednako važan i dalje. Bit će nam važan ove godine. O ovoj temi sam, dakako, razgovarao s njime. Pričao sam s njime na početku sezone, a razgovaram i sada', rekao je trener, prenosi Hina.

Ancelotti je naglasio da je Modrić 'morao izdržati' na klupi i to u razdoblju kada se igrala samo po jedna utakmica tjedno.

Talijanski trener je u novoj formaciji 4-4-2 na sredini terena držao mlade igrače Juda Bellinghama (20), Eduarda Camavingu (20), Federica Valverdea (25) i Aureliena Tchouamenija (23).

'Nastojao sam dati više protagonizma mladima da vidim koliko mogu doprinijeti. Odigrali su dobro', dodao je Ancelotti.

Velika konkurencija

'Smatramo kako je u momčadi prisutna velika konkurencija, a također i kvaliteta. Ja ne moram davati minute Modriću i (veznjaku) Toniju Kroosu (33) da vidim što oni mogu, savršeno dobro znam za što su sposobni. Obojica će nastaviti doprinositi ove sezone, možda uz manje minuta u odnosu na prošlu sezonu, jer su uz njih vanserijski igrači', zaključio je Ancelotti.

Modrić igra za Real Madrid od kolovoza 2012. te je s momčadi osvojio 23 trofeja, od čega pet Liga prvaka.

U klupski kamp, u sjevernom madridskom predgrađu Valdebebas, vratio se nakon nastupa za Hrvatsku u pobjedama od 5-0 nad Latvijom i 1-0 nad Armenijom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

'Reprezentativci su se vratili u dobrom stanju, s još većom željom i energijom nakon dobrih rezultata', rekao je Ancelotti.

Poručio je da će protiv Real Sociedada, koji je dosad upisao pobjedu i tri remija, na travnjak poslati 'najbolju momčad'.

Kopirati
Drag cursor here to close