Samo jedan poraz u prvenstvu

Real Madrid je 36. put prvak Španjolske

Realu je 36. naslov prvaka, a do njega je došao sa samo jednim prvenstvenim porazom dosad. Ranije je u Madridu svladao Cadiz s 3-0.
Sport / Nogomet | 04. 05. 2024. u 21:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Real Madrida postali su prvaci Španjolske nakon što je u derbiju 34. kola Girona na svom travnjaku svladala Barcelonu s 4-2.

Četiri kola prije kraja Real ima nenadoknadivih 13 bodova prednosti u odnosu na Gironu, koja je pobjedom preuzela drugo mjesto od Barcelone, koja ima bod manje od katalonskog suparnika.

Realu je 36. naslov prvaka, a do njega je došao sa samo jednim prvenstvenim porazom dosad. Ranije je u Madridu svladao Cadiz s 3-0.

Luka Modrić postao je današnjim nastupom u pobjedi nad Cadizom najstariji igrač Real Madrida koji je ikad nastupio za “Kraljevski klub” u La Ligi, a u istom je danu ostvario još nešto povijesno, javlja Hina.

Naime, Girona je u kasnijem dvoboju s 4:2 svladala Barcelonu, čime su Ancelotti i njegovi igrači i matematički osigurali 36. naslov španjolskog prvaka, a Luka Modrić je osvojio svoj 25. trofej u Madridu.

Izjednačio se time s Marcelom i Benzemom, koji imaju 25 pokala s Realom u vitrinama pa sada taj trojac dijeli prvo mjesto!

U uzbudljivoj utakmici Girona je preokretom i po drugi puta ove sezone svladala Barcu, opet s 4-2.

Barcelona je na stadionu Montilivi u Gironi vodila 1-0 i 2-1. Uvodni pogodak zabila je već u trećoj minuti preko Andreasa Christensena, ali je Girona samo minutu kasnije izjednačila preko Dovbika, da bi na kraju prvog poluvremena udarcem Roberta Lewandowskog s jedanaest metara opet povela s 2-1.

U drugom poluvremenu Girona je deklasirala četu Xavija Hernandeza. Dvaput je zabio Portu (65, 75), a jednom Miguelu Gutierrez (67).


Girona, koja tek četvrtu sezonu u svojoj povijesti igra među španjolskom elitom, pobjedom je i teoretski zajamčila nastup u europskoj Ligi prvaka sljedeće sezone. U odnosu na petoplasirani Bilbao ima 13 bodova prednosti.

Kopirati
Drag cursor here to close