La Liga

Real Madrid pobijedio Osasunu, Getafe nadigrao Gironu

Nogometaši madridskog Reala napravili su novi korak prema naslovu prvaka španjolske La Lige, u 29. kolu su u gostima svladali Osasunu 4-2.
Sport / Nogomet | 16. 03. 2024. u 23:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Real je poveo već u četvrtoj minuti kada je grubo pogriješila domaća obrana. Vinicius Junior je ukrao loptu i lako postigao prvi pogodak na susretu.

Osasuna se brzopotezno vratila u utakmicu, izjednačila je samo tri minute poslije.

Strijelac je bio hrvatski napadač Ante Budimir koji je bio na pravom mjestu nakon kornera te je zabio 15. pogodak ove sezone u La Ligi. Trenutačno se nalazi na diobi drugog mjesta ljestvice strijelaca s Borjom Mayoralom.

Niz pogodaka nastavljen je u 18. minuti kada je Dani Carvajal vratio Real u vodstvo te se nakon toga igralo prilično izjednačeno do 61. minute. S nova brza dva pogotka tada je Real riješio utakmicu.

Strijelci su bili Brahim Diaz u 61. te još jednom Vinicius Junior u 64. minuti. Na samom kraju susreta Munoz je postavio konačnih 2-4.

Budimir je za Osasunu igrao do 70. minute, dok je Luka Modrić za Real zaigrao od 72. minute. 

 

Nogometaši Getafea ostvarili su značajnu pobjedu na domaćem terenu, s 1-0 su bili bolji od drugoplasirane Girone, piše Hina.

U 33. minuti Yellu Santiago je postigao jedini pogodak na susret, a bez obzira na to što je Girona sve do kraja napadala, nizala prilike i tražila bod ili sva tri, domaćin je izdržao sve nalete i na kraju slavio. 

Athletic Bilbao svladao je na svom Sam Mamesu ekipu Alavesa 2-0. Dvostruki strijelac bio je Guruzeta (32, 37), a gosti nisu iskoristili udarac s bijele točke u 31. minuti igre. 

U prvom subotnjem susretu nogometaši Mallorce su osvojili tri domaća boda nakon pobjede 1-0 protiv Granade.

Mreže su mirovale sve do 85. minute kada je gol odluke postigao domaći obrambeni igrač Raillo za konačnih 1-0.

Granada je time nastavila negativan ligaški niz, u posljednjih devet nastupa u La Ligi ima tri remija i čak šest poraza.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close