Polufinala LP-a bez Engleza

VIDEO I Real eliminirao City nakon penala, Kovačić tragičar

Nakon PSG-a, Borussije Dortmund i Bayerna, u polufinale LIge prvaka prošao je i Real Madrid koji je svladao Manchester City boljim izvođenjem jedanaesteraca.
Sport / Nogomet | 18. 04. 2024. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manchester City neće braniti naslov prvaka u Ligi prvaka nakon što su u lutriji penala ispali od Real Madrida 4-5.

Nakon 120 minuta igre bilo je 1-1, a kako je prva utakmica završila 3-3, odlučili su penali.

Vrlo je oprezan bio početak s obje strane, a prvo uzbuđenje vidjeli smo u 8. minuti kada su Građani izigrali obranu gostiju, no na ubačaj De Bruynea s desne strane na vrijeme je izašao Lunin.

Prvi udarac u okvir gola vidjeli smo u 11. minuti kada je Camavinga opalio s 25 metara, ali bio je to lagan zadatak za Edersona.

Real je do vodstva stigao u 12. minuti kada je Rodrygo tek iz drugog pokušaja uspio pospremiti loptu u mrežu nakon ubačaja Viniciusa s desne strane.

City je nakon ranog zaostatka u potpunosti preuzeo inicijativu i sve više stiskao Real, koji se grčevito branio te kontrama pokušavao doći do nove prilike.

Na odmor se otišlo s minimalnim vodstvom Kraljevskog kluba, a prvu priliku u nastavku imali su Građani u 47. minuti kada je volej Grealisha s 15-ak metara išao ravno u Lunina.

City je i dalje imao dominaciju, ali uz mali broj prilika. Ipak, defenzivni blok Reala pokleknuo je u 76. minuti kada je zabio De Bruyne. Loše je reagirao Rudiger, a belgijski ofenzivac to je kaznio golom za 1-1. Isti je igrač opasan u 79. minuti kada njegov udarac brani Lunin. 

Do kraja su Građani i dalje dominirali, no mreža se više nije tresla pa smo otišli u produžetke, gdje također nije bilo pogodaka.

Na kraju su o posljednjem polufinalistu odlučivali penali. U prvoj seriji kod Reala je neuspješan bio Modrić čiji je udarac obranio Ederson. Odmah na drugoj strani Bernardo Silva puca loše ravno u Lunina.

U trećoj seriji promašio je i Mateo Kovačić. Na kraju je junak Madriđana bio Ruediger koji je zabio posljednji penal u petoj seriji.

Strijelci s bijele točke za City bili su Alavarez, Foden i Ederson, dok su za Real pogađali Vasquez, Nacho, Bellingham i Ruediger. 

Real Madrid će u u polufinalu igrati protiv Bayerna koji je u uzvratnom susretu četvrtfinala u Muenchenu pobijedio Arsenal sa 1-0, nakon što je londonski susret završio 2-2.

Drugi polufinalni par čine PSG i Borussia Dortmund.

Prve utakmice na rasporedu su 30. travnja i 1. svibnja, a uzvrati tjedna dana kasnije.

Finale se igra na Wembleyu 1. lipnja.

Video: CHAMPIONS LEAGUE (1/4 finale, revanš): Man. City - Real Madrid 1:1 - 3:4 pen
Kopirati
Drag cursor here to close