Champions League

VIDEO | PSG razbio Barcelonu na Montjuïcu i prošao u polufinale

Parižani su s 4-1 razbili Barcelonu koja je imala sve u svojim rukama do isključenja Arauja u 29. minuti.
Sport / Nogomet | 16. 04. 2024. u 23:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mbappe je dvaput poentirao za PSG, ali je utakmicu prelomio crveni karton braniča Arauja u 29. minuti.

PSG je u prvih par minuta uzeo posjed lopte Barceloni, no u 12. minuti Raphinha je zabio za vodstvo Barcelone.

Yamal je odlično probio po desnoj strani i ubacio pred gol, a tamo je spretan bio Raphinha koji je uspio ugurati loptu za erupcija oduševljenja domaćih navijača.

U 29. minuti pobjegao je Barcola s lijeve strane, a Araujo nije mogao ništa nego ga rušiti jer je išao sam prema Ter Stegenu.

Uspio ga je srušiti prije nego što je ovaj ušao u šesnaesterac pa je izbjegao penal, ali je dobio crveni karton kao zadnji igrač.

U 40. minuti PSG je izjednačio. Barcola je s lijeve strane ubacio pred gol nisku loptu na koju je malo zakasnio Mbappe, ali je na drugoj strani brži od Cancela bio Dembele koji je pospremio loptu u mrežu za salvu zvižduka domaćih navijača. Otišlo se na poluvrijeme s 1-1. 

U drugome dijelu na početku je bilo prilika s obje strane, a u 54. minuti Vitinha je snažno opalio s nekih 20 metara malo iskosa s desne strane u donji suprotni kut i pogodio za vodstvo PSG-a i ukupno izjednačenje.

U 59. minuti Istvan Kovacs sudi penal nakon što je Cancelo neoprezno srušio Dembelea. Mbappe je bio siguran i PSG je preokrenuo rezultat.

Dok se rezultat lomio, sudac Kovacs je isključio trenera Xavija, a kasnije i njegova pomoćnika.

Mbappe je u 89. minuti zaključio priču golom koji je PSG odveo u polufinale. 

Podsjetimo, Barca je u Parizu ubilježila pobjedu od 3-2, ali očito je da su Parižani puno naučili iz tog poraza i znalački su uzvratili Kataloncima.

Video: CHAMIPONS LEAGUE (1/4 finale, revanš): Barcelona - PSG 1:4
Kopirati
Drag cursor here to close