Liga prvaka

VIDEO | Borussia Dortmund preko Atletica u polufinale

Njemački doprvak Borussia Dortmund slavila je na svom stadionu protiv Atletico Madrida 4-2 u drugoj utakmici četvrfinala Lige prvaka, što im je dovoljno za prolaz, jer su u prvom susretu u Madridu poraženi s minimalnih 1-2.
Sport / Nogomet | 16. 04. 2024. u 22:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Borussia Dortmund odigrala je sjajnu utakmicu u uzvratu na Westfalenu te su svoju ponajbolju predstavu ove sezone naplatili pobjedom 4-2 protiv madridskog Atletica te se tako uspjeli plasirati i u polufinale Lige prvaka.

Gotovo savršenu utakmicu odigrao je Marcel Sabitzer koji je dvaput asistirao, a jednom i sam poentirao, dok je Atletico odigrao prilično loše te na kraju mogu biti zadovoljni da pobjeda domaćina nije bila još uvjerljivija.

Ipak, nije posve glatko teklo za BVB tim. Vodili su 2-0, a onda dopustili protivniku da poravna.

U 34.minuti, nakon lijepog dodavanja Hummelsa, Brandt je prvo 'otresao' Witsela, a onda i zabio za 1-0.

Pet minuta kasnije, mladi Nizozemac Maatsen sjajno je poentirao ljevicom za 2-0, a s tim rezultatom se na kraju otišlo i na predah. Asistenciju je upisao Sabitzer.

U drugome dijelu Atletico je došao do 2-2 iz praktički jedine dvije poluprilike.

Prvo je Hummels postigao autogol u 49. minuti, da bi onda 15 minuta kasnije Correa nakon jednog flipera pospremio loptu u mrežu.

Izgledalo je kako će Atletico još jednom proći dalje u svom stilu, ali BVB je na krilima svoje jedinstvene publike došla do brza dva pogotka s kojima su pokazali kako ova večer ipak pripada njima.

U 71. je Füllkrug prekrasno, reklo bi se školski, poentirao glavom nakon izvrsnog ubačaja s lijeve strane Sabitzera, da bi onda austrijski veznjak tri minute kasnije i sam postigao pogodak s kojim je okrunio svoju vrhunsku predstavu.

Može se kazati kako je Borussia potpuno zasluženo izborila polufinale Lige prvaka. 

Video: CHAMPIONS LEAGUE (1/4 finale, revanš): Borussia (D) - Atletico (M) 4:2 
Kopirati
Drag cursor here to close