Bundesliga

RB Leipzig ide prema Ligi prvaka, Köln prema "Cvajti"

Baš kada se činilo da će Leipzig ostati bez dva važna boda u borbi za mjesta koje vode u Ligu prvaka, Lois Openda je zabio iz tranzicijskog napada u 85. minuti za konačnu pobjedu.
Sport / Nogomet | 20. 04. 2024. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvostruki prvak Njemačke, petostruki viceprvak i četverostruki osvajač DFB kupa Köln po svemu sudeći naredne sezone će igrati u Drugoj ligi. Danas je sastav trenera Schultza neočekivano poražen na svom terenu od otpisanog Darmstadta 0:2, pa se u ovom trenutku nalazi na minus pet u odnosu na prvi tim iznad crte.

Kölnu su presudili Klarer i Wilhelmsson. Prvi je zabio nakon kornera, drugi nakon loše reakcije obrambenih igrača Kölna i intervencije Schwabea.

Nogometaši Wolfsburga došli su do teško izborene pobjede. Ekipa Lovre Majera igrala je protiv Bochuma koji im je direktan konkurent u borbi za ostanak, a Vukovi su slavili s minimalnih 1:0. Strijelac je bio Jonas Wind u 43. minuti, a u nastavku nije bilo pogodaka.

RB Leipzig je uzeo super vrijedna tri boda na gostovanju kod Heidenheima. "Bikove" je u vodstvo doveo slovenski napadač Benjamin Šeško u 42. minuti, ali Heidenheim se nije predavao te je u 69. minuti došao do izjednačenja preko Dovedana. Baš kada se činilo da će Leipzig ostati bez dva važna boda u borbi za mjesta koje vode u Ligu prvaka, Lois Openda je zabio iz tranzicijskog napada u 85. minuti za konačnu pobjedu.

Sjajnu utakmicu su odigrali Hoffenheim i Borussia Mönchengladbach. Hoffenheim je vodio 1:0, 3:1, ali je goste u životu držao raspoloženi Robin Hack.

Weghorst je osigurao početno vodstvo Hoffenheima u 36. minuti, ali je tri minute poslije uzvratio Hack nakon kontre. U 58. minuti, Prömel postiže sjajan gol za 2:1. Ozan Kabak je također raspoložen, ni njegov projektil ne može zaustaviti golman Borussije. Scally je 78. centrirao, Hack je ovaj put glavom pogodio. Završnica utakmice je bila posebno uzbudljiva.

Hack je kompletirao hat trick nakon loše reakcije Baumanna u 89. minuti. U drugoj minuti nadoknade Bebou je sve napravio, dok je sjajno na drugoj reagirao Stach za krajnjih 4:3.

Kopirati
Drag cursor here to close