Europska liga

Rangers slavio u Dortmundu, remi Barcelone i Napolija

Barcelona i Napoli su na Camp Nou odigrali 1-1. Bio je to prvi Barcin nastup u ovom natjecanju u posljednjih 18 godina.
Sport / Nogomet | 17. 02. 2022. u 21:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom susretu play-offa Europske lige Rangers je na gostovanju u Dortmundu pobijedio Borussiju sa 4-2, dok su Barcelona i Napoli na Camp Nou odigrali 1-1.

Škotski prvak je 150. rođendan kluba proslavio sjajnom predstavom protiv Borussije Dortmund slavivši sa 4-2. Gosti su imali 3-0 i 4-1, no Borussija je uspjela smanjiti na dva gola minusa što joj ostavlja nadu uoči uzvrata jer više nema pravila koje favorizira gol u gostima.

Prvu veliku priliku na utakmici imali su gosti već u 10. minuti. Borna Barišić je primio loptu u kaznenom prostoru i pucao, no Gregor Kobel je obranio. Borussija je u nastavku dominirala, imala je veći posjed lopte no u završnici poluvremena škotski velikan je u razmaku od tri minute zabio dva gola.

U 38. minuti je James Tavernier realizirao jedanaesterac nakon što je Dan-Axel Zagadou igrao rukom. Tri minute kasnije Rangers je zabio i drugi gol. Joe Aribo je loptu ubađenu iz kornera prenio na drugu stativu gdje je usamljeni Alfredo Morelos lagano zabio za 2-0.

Sjajnu predstavu Rangers je nastavio i u drugom poluvremenu. Već u 49. minuti John Lundstram je pogodio za 3-0 nakon sjajnog prodora i asistencije Ryana Kenta. Samo dvije minute kasnije Jude Bellingham je udarcem s ruba kaznenog prostora smanjio na 1-3. Golijada se nastavila u 54. minuti novim golom Morelosa za velikih 4-1 škotskog sastava. Kakvu takvu nadu za Borussiju uoči uzvrata u Glasgowu donio je Raphael Guerreiro u 82. minuti lijepim golom sa 20-tak metara.

Golijadu su vidjeli i gledatelji na Krestovski stadionu u St Petersburgu, gdje je Real Betis pobijedio Zenit sa 3-2. Zanimljivo, svih pet golova je palo u prvom dijelu dok su mreže u nastavku mirovale.

Gosti su vrlo brzo poveli 2-0 golovima Guida Rodrigueza (8) i Williama Josea (18), no Zenit se uspio vratiti preko Artema Dzjube (25) i Malcolma (28). Ipak, Betis je u 41. minuti zabio i treći gol, a strijelac je bio Andres Guardado.

Barcelona i Napoli su na Camp Nou odigrali 1-1. Bio je to prvi Barcin nastup u ovom natjecanju u posljednjih 18 godina.

Domaćin je imao prvu priliku na utakmici, u 5. minuti je pucao Pedri, ali nije bio dovoljno precizan. Napoli je uzvratio u 22. minuti, pucao je Victor Osimhen, ali je Marc-Andre ter Stegen odlično reagirao. U 27. minuti je zaprijetio Ferran Torres, no nije bilo promjene rezultata. Dvije minute kasnije jest, Napoli je stigao do prednosti golom Piotra Zielinskog.

Barcelona je uspjela izjednačiti u 59. minuti golom Ferrana Torresa iz kaznenog udarca. Katalonci su dominirali u nastavku susreta, uputili su 21 udarac, Napoli samo četiri, ali ostalo je 1-1.

Šerif je nastavio s odličnim europskim rezultatim pobijedivši Bragu sa 2-0, a golove su zabili Sebastien Thill (43-11m) i Traore (83).

Šerif je ove sezone postao prvi moldavski klub koji se plasirao u natjecanje po skupinama Lige prvaka, postao je prvi moldavski klub koji je pobijedio real Madrid, te prvi koji je "prezimio" u Europi.

Večeras su na rasporedu još četiri utakmice, a sastaju se Sevilla - Dinamo, Porto - Lazio, RB leipzig - Real Sociedad, te Atalanta - Olympiakos.

Uzvratni susreti susreti su 24. veljače.

Kopirati
Drag cursor here to close