La Liga

Barcelona u gradskom derbiju u 96. minuti izvukla remi

Barcelona je tako ostala i 24. utakmicu neporažena u gradskom derbiju čim je skinula rekord Real Madrida koji u gradskom derbiju od Atletica nije izgubio od 2000. do 2013.
Sport / Nogomet | 13. 02. 2022. u 23:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sekunde su dijelile Espanyol da prekine niz od 23 utakmice bez pobjede protiv Barcelone, na Xavijevu momčad poraza golom za 2:2 spasio je Luuk De Jong u 96. minuti.

Povela je Barca već u drugo minuti pogotkom Pedrija, ali je Espanyol preokrenuo. 

Prvo je Sergi Darder u 40. minuti poravnao rezultat, da bi vodstvo domaćinu donio Raul de Tomas u 64.

U sudačkoj nadoknadi isključeni su Gerard Piqué i Nicolás Melamed, koji su drugi žuti karton zaradili zbog koškanja.

Kad se činilo da će bodovi ostati na El Pratu, jedan dobar centaršut Traorea glavom je iskoristio Luuk de Jong za konačnih 2:2.

Barcelona je tako ostala i 24. utakmicu neporažena u gradskom derbiju čim je skinula rekord Real Madrida koji u gradskom derbiju od Atletica nije izgubio od 2000. do 2013.

Real Betis je na gostovanju pobijedio Levante s 4-2 osvojivši važne bodove u borbi za plasman u Ligu prvaka.

Gosti su sjajno ušli u susret i već u prvom poluvremenu su poveli s 3-0 golovima Nabila Fekira (14), Edgara Gonzaleza (29) i Williama Carvalha (42).

Dani Gomez je u 43. minuti smanjio na 1-3, a u drugoj minuti nastavka Gomez je svojim drugim golom vratio domaćine u život. Međutim, Fekir je u 49. minuti zabio i četvrti pogodak za goste iz Seville.

Levante je u 74. minuti ostao s igračem manje nakon što je isključen Roberto Soldado i rezultat se do kraja susreta više nije mijenjao.

U prvom nedjeljnom susretu Alaves je pobijedio Valenciju s 2-1.

Mamadou Loum je u 14. minuti doveo Alaves u vodstvo, izjednačio je Goncalo Guedes u 62. minuti iz jedanaesterca, a pobjedu domaćem sastavu donio je Joselu u 76. minuti, također iz kaznenog udarca.

Betis je treći na ljestvici Primere s 43 boda, sedam manje od Seville na drugoj poziciji, dok je u vodstvu Real Madrid s 54 boda.

Još su igrali:

Alaves - Valencia 2-1
Real Sociedad - Granada 2-0

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close