Prva pobjeda

Pušić dobio derbi i smijenio Lucescua

"Ova pobjeda nam puno znači, posebno meni, jer je prva, slavili smo u derbiju", rekao je Pušić nakon utakmice.
Sport / Nogomet | 06. 11. 2023. u 19:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je bilo poprilično riskantno, prošlo prvenstvo je privedeno do kraja na terenu. Naslov prvaka je osvojio Shakhtar Donetsk kojeg je s klupe vodio Igor Jovičević. Tada je kolo prije kraja njegova ekipa  osigurala titulu. Titula i prvenstvo su imali poseban značaj jer se igralo u uvjetima koji su bili takvi kakvi jesu. 

Naravno da se zbog ratnih okolnosti situacija u pojedinim klubovima promijenila, međutim ono što je važnije, nastavilo se igrati i ove sezone. Liga je stigla do 13. kola. U centru pažnje je svakako bio derbi dva najveća kluba Dynama i Shakhtara.

Dynamo je u ovom susretu vodio Mircea Lucescu čovjek koji je trenerski stvorio jaki Shakhtar na čijoj klupi je odnedavno Marino Pušić. Za njegovu ekipu ovo je bila svojevrsna priprema za ono što ih čeka u Ligi prvaka, drugi duel protiv Barcelone. Utakmica je igrana bez prisustva gledatelja, točnije na tribinama je bio prisutan tek mali broj.

Na kraju je Shakhtar slavio golom Zubkova u 54. minuti. Za Marina je ovo bila prva pobjeda od preuzimanja kluba. Što je posebno zanimljivo, nakon poraza Lucescu je podnio ostavku.

"Ova pobjeda nam puno znači, posebno meni, jer je prva, slavili smo u derbiju. Imamo problema s ozljedama, Azarov je stradao na utakmici, nismo mogli računati na Bondarenka. Mislim da smo zaslužili ovu pobjedu. Imali smo inicijativu većinu vremena, igrali dosta dobro do zadnje trećine prvog poluvremena, gdje nam je malo nedostajalo sigurnijih dodavanja. Ali kad sve skupa sumiram, mogu reći da je i protivnik imao prilike, ali mi smo posjedom i dobrom organizacijom dominirali. Imali su dvije šanse kada smo imali igrača manje. Situacija je bila malo napeta, ali kad sve u svemu, mislim da smo zasluženo pobijedili i da smo igrali prilično dobro. Prvenstvo je specifično, jedan vrsta maratona u kojoj je najvažnije na kraju biti
prvi. Imamo puno toga još za napraviti. Puno je tu dobrih ekipa koje su konkurentne i vole igrati", rekao je Marino nakon utakmice.

Video: Utakmica Dynamo - Shakhtar 

Jedna utakmica između novajlije u ligi Polissye i Kryvbasa, trenutačno ekipa koje se nalaze na prvom i drugom mjestu je bila prekinuta nakon svega tri minute zbog uzbune za eventualni zračni napad. Veliki broj gledatelja je napustio stadion, na kraju je utakmica nastavljena i privedena kraju, bilo je 1:1. Ono što je zanimljvo, u dresu Polissye prošle sezone određenu minutažu imao boksački prvak Oleksandr Usyk koji se pojavio na priprema ovog kluba. Polissy je klub iz grada Zhytomira koji je dugo vremena bio pod ruskim granatama.

Kopirati
Drag cursor here to close