Veliki izazov

Pušić preuzeo Shakhtar, večeras protiv Barcelone

Marino se upoznao s igračima, odradio je prvi trening, debi će protiv jednog od najvećih klubova svakako je veliki izazov.
Sport / Nogomet | 25. 10. 2023. u 00:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogomet je takav. Trenerski posao također. Ne tako davno, Mostarac Marino Pušić je bio na klupi Feyenoorda kao pomoćnik Arne Slota u Španjolskoj, u Madridu. Vjerojatno ni sam nije mogao sanjati da će u Španjolsku opet vrlo brzo, ovaj put kao trener Shakhtar Donetska.

Ukrajinski klub koji je već jako u izbjeglištvu, večeras igra protiv Barcelone. Camp Nou je u procesu renoviranja, pa će utakmica biti odigrana na stadionu Montjuic, izgrađenom za Olimpijadu 1992. godine.

Marino je samostalno vodio Twente, radio je u Vitesseu, Bredi, nekoliko mjeseci u Interu iz Bakua, AZ Alkmaaru. Pušić je imao ugovor s Feyenoordom do ljeta 2025., ali sve je dogovoreno među klubovima. Marino je bio izbor Darija Srne.

"Nedostajat će mi jer je jako drag. Nije prošao dan da nisam osjetio njegovu podršku i odanost. To je baš posebno. Jedini način na koji sam mu se mogao odužiti je da mu dam ovu priliku" komentirao Marinov odlazak trener Slot

Video: Prvi sastanak sa igračima 

Marino se upoznao s igračima, odradio je prvi trening, debi će protiv jednog od najvećih klubova svakako je veliki izazov. Novinarima se nakon potpisa ugovora obratio Dario Srna. 

"Jako sam sretan što smo uspjeli dovesti Marina na klupu. Ja i on smo određeno vrijeme već u kontaktu. Razgovarali smo i nakon utakmice koju sam ja vodio, razgovarali smo o utakmici protiv Barcelone. Mislim da smo potpisali vrlo jakog trenera koji će ostvariti sjajne rezultate u budućnosti."

Novinare je interesiralo, zbog čega se Shakhtar odlučio za trenera koji nema velikog iskustva u samostalnom radu. Srna je dao konkretan odgovor.

"Nisam siguran da on nema puno iskustva. Mi na to gledamo drugačije, gledamo njegove osobne i trenerske kvalitete. A kad smo sjeli jedan nasuprot drugoga, shvatili smo da je on potencijalno najjači trener Shakhtar."

Kopirati
Drag cursor here to close