Mostarac u Premiershipu

Slot i Pušić dolaze na klupu Tottenhama?

Iako je uglavnom obavljao ulogu pomoćnog trenera u nekoliko klubova, Pušić se izborio za svoj status u nizozemskom nogometu, prije svega nakon sjajne epizode u Twenteu kojeg je vratio u elitno društvo 2019. kada je u proglašen za trenera godine.
Sport / Nogomet | 24. 05. 2023. u 09:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemski stručnjak Arne Slot najozbiljniji je kandidat za preuzimanje klupe Tottenhama. Kako pišu pojedini mediji u Engleskoj, Slot je trener koji sjajno poznaje psihologiju suvremenog nogometaša. Kažu kako može biti rame za plakanje igračima ali istovremeno i čvrsta ruka ako je to potrebno. Slot bi trebao razbuditi klub koji je prije samo četiri godine igrao finale Lige prvaka a sada srlja prema prosječnosti.

Pragmatične i često jednolične izvedbe pod vodstvom Josea Mourinha, Nuna Espirita Santa i Antonija Contea stvorile su sjećanja koja navijači očajnički pokušavaju zaboraviti, pišu mediji u Engleskoj, nadajući se kako bi napadački nogomet kakav je igrao Feyenoord mogao zaigrati i Tottenham.

Slot ima karizmatičan šarm koji ga čini simpatičnim. Engleski mu je također odličan. Jedna od njegovih prednosti je sposobnost kontroliranja vanjskih narativa putem medija.

Ono što je posebno zanimljivo, dolaskom Slota na klupu Tottenhama, za jednog Mostarca otvorilo bi se mjesto pomoćnog trenera u Premiershipu. Već sada se nagađa kako bi Nizozemac sa sobom u London doveo i Marina Pušića, koji je njegov pomoćni trener u Feyenoordu.

Iako je uglavnom obavljao ulogu pomoćnog trenera u nekoliko klubova, Pušić se izborio za svoj status u nizozemskom nogometu, prije svega nakon sjajne epizode u Twenteu kojeg je vratio u elitno društvo 2019. kada je u proglašen za trenera godine u Nizozemskoj. Zajedno sa Slotom, Marino je radio na i klupi AZ Alkmaara. Marino je igračku karijeru počeo u Veležu, ali je onda kao mlad otišao u Crvenu Zvezdu iz koje se vratio u Mostar 1991. godine kao posuđeni igrač.

Kopirati
Drag cursor here to close