Ždrijeb se otvorio

Prilika, velika prilika

Jason Svanthórsson, Kristinn Steindórsson i Höskuldur Gunnlaugsson upisali su se u strijelce u posljednjem susretu protiv Kopenhagena. Gunnlaugsson je s pet golova prvi strijelac europskih kvalifikacija, u gostujućem sastavu.
Sport / Nogomet | 10. 08. 2023. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trijumf u Yerevanu je tek se sada vidi imao svoju težinu. Zrinjski je eliminirao, spretno, sretno, teško prvaka Armenije, a onda su otvorile solucije, mogućnosti koje i u nekom lošem scenariju nude nešto. Četiri utakmice su najmanje tu, bez obzira na rezultat večerašnje. Jer Zrinjski može razigravati za Europsku ligu, može za Konferencijsku ligu. Može poslije Islanda u Austriju, eventualno Sjevernu Makedoniju ili Luksemburg. Naravno i ždrijeb je odigra svoju ulogu.

"Možda nama ne izgleda tako, ali Breidablik je kvalitetna ekipa. Igraju totalni nogomet, drugačiji nego Slovan. Protiv Budućnosti su zabili pet golova, istina Budućnost je tri primila iz svojih grešaka, ali i to može biti upozorenje. Međutim, imaju svoje mane, pogotovo u obrani i to ćemo probati iskoristiti", istaknuo je stoper Slobodan Jakovljević.

"Imamo još jednu priliku za grupnu fazu, protiv ekipe koja je vrlo dobra, rekao bih čak i odlična. Rezultat protiv Kopenhagena (3:6) može zavarati s obzirom na prikazano. Bili su dominantni u prvih pola sata, ali to što su primili šest golova sugerira gdje imaju problema", naglašava trener Rendulić.

Jason Svanthórsson, Kristinn Steindórsson i Höskuldur Gunnlaugsson upisali su se u strijelce u posljednjem susretu protiv Kopenhagena. Gunnlaugsson je s pet golova prvi strijelac europskih kvalifikacija. Zrinjski je kroz četiri utakmice u Europi ostvario gol razliku 4:6. Breidablik je svoj posljednji trijumf upisao 21. prošlog mjeseca kada je u svom prvenstvu savladao IBV 3:1.

Islanđani su morali do Mostara proći dvije utakmice više za razliku od Zrinjskog, igraju svoje prvenstvo, dok je Zrinjski skoncentriran na Europu, za sada nije odigrao niti jednu od tri utakmice domaćeg prvenstva. Može li to biti jedan plus, pokazat će večerašnja utakmica. Klubovi iz BiH nemaju neka iskustva s islandskim, posebno neugodno može biti gostovanje gdje se obično utakmice igraju na umjetnoj podlozi.

Ono što je sigurno Breidablik nije iskusna ekipa kao Slovan, teško je očekivati da će biti onakve vrste taktiziranja, što uostalom pokazuju njihovi rezultati u Europi. Opet, Slovan je imao određena iskustva protiv Zrinjskog, dok Breidablik nema. Međutim, realno gledajući večeras bi Zrinjski bilo kakvom pobjedom napravio veliki posao. Zato je večerašnja utakmica, prilika, velika prilika.

Kopirati
Drag cursor here to close