Treći europski protivnik

Meč lopta za grupnu fazu: "Breidablik ekipa koja igra za gol više"

HŠK Zrinjski imat će u četvrtak (21 sat) još jednu europsku utakmicu, ovaj put u okviru kvalifikacija za Europsku ligu.
Sport / Nogomet | 09. 08. 2023. u 12:15 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Susret protiv islandskog Breidablika bit će u Zrinjski peta europska utakmica, ali i druga meč lopta za grupnu fazu Uefinih natjecanja.
 
Ako Plemići prođu dalje automatski će osigurati Konferencijsku ligu i igrat će playoff za ulazak u Europa ligu, protiv austrijskog LASK-a.

Rezultat protiv Kopenhagena može zavarati

Protivnik će im biti Breidablik, ekipa koja je u kvalifikacijama za Ligu prvaka ispala od Kopenhagena, ali koja je danskom prvaku zabila tri gola u uzvratu.
 
"Imamo još jednu priliku za grupnu fazu, protiv ekipe koja je vrlo dobra, rekao bih čak i odlična. Rezultat protiv Kopenhagena (3:6) može zavarati s obzirom na prikazano. Bili su dominantni u prvih pola sata, ali to što su primili šest golova sugerira gdje imaju problema", kazao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić te nastavio o svom protivniku.
 
"Igraju za gol više, tehnički je to dobra ekipa koja radi pritisak visoko. Vole posjed i vole imati loptu u nogama. Čeka nas zahtjevna utakmica, ali nadam se da ćemo je uspješno apsolvirati".
 
Rendulić kaže kako je Ivan Jukić preskočio nekoliko treninga, kao i Damir Zlomislić, dok Zvone Kožulj ima problema s aduktorom. Ostali su svi spremni, dok novopridošli Filip Bradarić nema pravo nastupa.

Bradarić nije u najboljem stanju

"Nije tajna da Bradarić nije u najboljem stanju i trebat će mu vremena da se spremi, da uđe u pravu formu. Ali njegov CV i njegove kvalitete su neupitni, tako da će nam jako pomoći kada bude spreman", dodao je Rendulić.
 
Bljesak.info / Slobodan Jakovljević i Krunoslav Rendulić
 
Obrana će imati puno posla, jer je Breidablik napadačka ekipa koja napada bez obzira na kretanje rezultata.
 
"Možda nama ne izgleda tako, ali Breidablik je kvalitetna ekipa. Igraju totalni nogomet, drugačiji nego Slovan. Protiv Budućnosti su zabili pet golova, istina Budućnost je tri primila iz svojih grešaka, ali i to može biti upozorenje. Međutim, imaju svoje mane, pogotovo u obrani i to ćemo probati iskoristiti", istaknuo je stoper Slobodan Jakovljević.
 
Susret između Zrinjskog i Breidablika igra se u četvrtak u 21 sat. Svi oni koji nisu nabavili karte mogu ga gledati putem Arena Sport TV.
 
 
Kopirati
Drag cursor here to close