Trener Varaždina Mario Kovačević

Preživio rat u Sarajevu, sada mu dijagnosticiran karcinom

Između dvije teške utakmice, protiv Dinama i Hajduka, trener Kovačević se suočio s onom najtežom.
Sport / Nogomet | 10. 11. 2023. u 15:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rođen je 1975. godine u Jablanici, počeo trenirati u Turbini. Kada je otac dobio posao u Sarajevu, Mario Kovačević je nastavio nogometno školovanje kroz FK Sarajevo za koji će potpisati prvi ugovor sa 16 godina.

Međutim, onda je došao rat. Nastavio je Mario trenirati, mali nogomet je bio tada nešto što se jedino moglo igrati. Po nekim malim dvoranama, Skenderiji, između snajpera i granata igrači su se nekako provlačili, oni naravno koji su tu ostali.

"Ne znam na koliko su mjesta snajperisti pucali dok sam išao na trening. Hvala Bogu, bio sam brži. Bilo je situacija u kojima sam trčao, da bi zatim pogodili čovjeka iza mene. Cijeli rat spavali smo u hodniku, a u sobi bismo ujutro pronalazili zalutale metke. Davno je to bilo i, hvala Bogu, prošlo je", pričao je jednom za medije u Hrvatskoj, Kovačević koji će kasnije skrastiti u Hrvatskoj. U Varaždinu je završio slučajno, jer je čovjek iz Sarajeva znao direktora u Varaždinu.

Igrao je za Varteks, odrađivao posudbe, onda se skrasio u Slaven Belupu, jedno vrijeme u Međimurju. S 32 godine je počeo svoju trenersku karijeru. Opet Nedelišće, Međimurje, mlađe kategorije Varteksa. S prvom ekipom izborio je povratak u društvo najboljih, posložio je postavu s kojom je odradio 34 utakmice, postavu koja se pokazala kao tvrd orah i najboljima u HNL-u.

Nažalost, danas iz Varaždina dolaze nimalo ugodne vijesti. Između dvije teške utakmice, protiv Dinama i Hajduka, trener Kovačević se suočio s onom najtežom. Prema informacijama iz kluba treneru Kovačeviću je dijagnosticiran karcinom na dijelu plućnog krila. Klub se oglasio saopćenjem u kojem piše:

"Treneru NK Varaždin, Mariju Kovačeviću dijagnosticiran je karcinom na dijelu plućnog krila te će nakon dodatnih pretraga biti dogovoreno daljnje liječničko postupanje. Bolest ne sprječava trenera u svakodnevnom vođenju momčadi te će Mario Kovačević nastaviti voditi prvu momčad Varaždina u nastavku sezone.

Ako se tijekom liječenja ukaže potreba za bolničkim liječenjem, klub će pronaći i predstaviti odgovarajuće rješenje za vrijeme eventualnog izbivanja trenera Kovačevića.

Klub na čelu s upravom, svim članovima stručnog stožera te nogometašima Varaždina srcem stoji uz svog trenera, kojem ćemo dati maksimalnu podršku tijekom liječenja, uz želju za brzim i potpunim oporavkom.

Nogometni klub Varaždin ovim putem moli medije i zainteresiranu javnost da poštuju trenerovu privatnost tijekom rješavanja ovog zdravstvenog izazova."

Kopirati
Drag cursor here to close