Champions League

Preokret Cityja, slavlje Atletica i Barcelone, poraz Crvene Zvezde

Manchester City preokretom je došao do domaćeg 3:2 slavlja protiv RB Leipziga, dok je Atletico Madrid kao gost svladao Feyenoord 3-1. Barca je kod kuće slavila protiv Porta 2-1.
Sport / Nogomet | 28. 11. 2023. u 23:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Manchester City / Joško Gvardiol

Nakon domaćih slavlja Šahtara i Lazija, ono što je uslijedilo u kasnijem terminu u najmanju ruku nije razočaralo.

Između ostalog, valja naglasiti kako su dvojica hrvatskih reprezentativaca, Luka Ivanušec i Joško Gvardiol, upisali asistencije.

Gvardiol je asistirao za 2-2 Fodenu, da bi onda kasnije City došao do 3-2 pobjede protiv RB Leipziga nakon pogotka Alvareza (87.) iako su nakon prvih 45 minuta bili dva pogotka u zaostatku.

Golove za RB Leipzig postigao je Openda u 13. i 33. minuti, pri čemu je kod drugog pogotka sjajnim trzajem izazvao pravu vrtoglavicu kod Gvardiola.

Najzanimljiviji trenuci OVDJE

U istoj skupini Young Boysi su na svom travnjaku slavili protiv Crvene Zvezde rezultatom 2-0, a pogađali su Nedeljković (8, ag.) i Blum (29).

Iz ove skupne dalje idu City i Leipzig, dok će Young Boysi u Europsku ligu.

     
       Standings provided by Sofascore     

Što se tiče Feyenoorda i Atletica, gostujuća momčad došla je do pobjede. Na kraju je na semaforu bilo 1-3, a Ivanušec, koji je u igru je ušao sedam minuta ranije, je u 77. minuti asisitrao nakon sjajno izvedenog udarca iz kuta, a onda je pogodak postigao Wieffer.

Gosti su pet minuta kasnije zabili za 1-3 pa tako Nizozemci ipak nisu uspjeli doći do remija. Konačan rezultat u konačnici je postavio Meksikanac Gimenez koji, na njegovu žalost, ovog puta nije zabio ne gol kao inače, već autogol.

Sažetak utakmice OVDJE

Nogometaši rimskog Lazija i ukrajinskog Šahtara ostvarili su u ranijem terminu pobjede u utakmicama 5. kola Lige prvaka te su time povećali svoje izglede za plasman u osminu finala.

Lazio je pred svojim navijačima svladao Celtic s 2-0, a oba pogotka za domaću momčad postigao je talijanski reprezentativac Ciro Immobile u završnici dvoboja.

Prvi gol je postigao u 82. minuti, a za konačnih 2-0 je pogodio tri minute poslije.

Atletico i Lazio su prošli među 16 u Ligi prvaka, dok će Feyenoord natjecanje nastaviti u Europskoj ligi.

     
       Standings provided by Sofascore     

U skupini H Šahtar je kao domaćin u Hamburgu svladao belgijski Antwerp s 1-0.

Mikola Matvijenko je u 12. minuti bio strijelac jedinog pogotka na utakmici.

Barcelona je golovima Cancela (32) i Felixa (57) preokrenula protiv Porta koji je poveo golom Pepea u 30. minuti.

Barca je na taj način osigurala plasman dalje u Ligi prvaka, dok će Porto i Šahtar saznati u posljednjem kolu skupine tko ostaje u elitnom razredu, a tko ide u Europsku ligu.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close