"Ne poznaje Bundesligu"

Lothar Matthaeus nije oduševljen Nenadom Bjelicom u Union Berlinu

"On još ne poznaje Bundesligu, osim kao igrač. No, to je bilo jako davno", rekao je Matthaeus u programu njemačkog Sky Sporta te dodao: "Netko tko nikada nije bio trener u Bundesligi bi trebao spašavati Union Berlin".
Sport / Nogomet | 27. 11. 2023. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Legendarni njemački nogometni reprezentativac Lothar Matthaeus kritički se osvrnuo na imenovanje hrvatskog stručnjaka Nenada Bjelice za glavnog trenera Uniona, rekavši da to za berlinski klub predstavlja "veliki rizik".

Matthaeus je stručni komentator nogometnih aktualnosti za njemački Sky Sport, a u specijaliziranoj emisiji Sky90 osvrnuo se na dolazaka Nenada Bjelice koji je u nedjelju potpisao ugovor s Union Berlinom, naslijedivši Švicarca Ursa Fischera koji je klub vodio pet godina i prošle ga sezone pretvorio u najveće iznenađenje Bundeslige izborivši plasman u Ligu prvaka.

Unatoč dovedenim pojačanjima Union je novu sezonu započeo nizom prvenstvenih poraza i ranim ispadanjem u domaćem kupa pa je prije dva tjedna Fischer dobio otkaz.

"On još ne poznaje Bundesligu, osim kao igrač. No, to je bilo jako davno", rekao je Matthaeus u programu njemačkog Sky Sporta te dodao:

"Netko tko nikada nije bio trener u Bundesligi bi trebao spašavati Union Berlin; to je težak i vrlo osjetljiv zadatak".

No, Bjelica je samouvjeren i ne smatra da će to imati ikakvog utjecaja na njegov rad u Berlinu.

"Tkogod će igrati dobro, imat će najboljeg prijatelja u Nenadu Bjelici. Oni koji to neće činiti, imat će probleme", izjavio je Osječanin na svojoj prvoj konferenciji za medije u novoj ulozi te dodao:

"Moj je posao izvući momčad iz teškog razdoblja i ponovno pokazati snagu ove ekipe. Veselim se tom izazovu. Želim vidjeti dobro organiziranu, aktivnu i dominantnu igru te igrače koji su spremni preuzeti odgovornost. Na tome ćemo raditi."

Nakon što je Nenad Bjelica 2007. godine započeo trenersku karijeru u Austriji, gdje je vodio Kaertnen, Lustenau, WAC i bečku Austriju, Bjelica je 2014. preselio u talijanskog drugoligaša Speziju. Tamo je bio trener jednu sezonu, a onda se na dvije godine preselio u poljski Lech.

Zagrebački Dinamo ga je 2018. doveo za glavnog trenera i s njim osvojio dva naslova prvaka te jedan državni Kup, a ostvario je i najbolji europski rezultat od 1970. plasmanom u osminu finala Europske lige.

Bjelica je potom dvije godine proveo u Osijeku, a od travnja do listopada ove godine vodio je Trabzonspor, gdje je dobio otkaz nakon što nije ispunio očekivanja.

Kopirati
Drag cursor here to close