Uoči Leipziga

Guardiola biranim riječima o sjajnom Gvardiolu

"Nemam riječi za Gvardiola. Kako se prilagodio, to je nevjerojatno. Možda nije lako na početku doći iz jedne lige u drugu, ali on je igrao na visokoj razini. Toliko je važan igrač za nas", kazao je Pep Guardiola.
Sport / Nogomet | 27. 11. 2023. u 21:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najavljujući sutrašnji dvoboj protiv RB Leipziga u susretu 5. kola skupine G Lige prvaka, menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola još je jednom pohvalio hrvatski dvojac koji je ljetos stigao u europskog prvaka.

"Nemam riječi za Gvardiola. Kako se prilagodio, to je nevjerojatno. Možda nije lako na početku doći iz jedne lige u drugu, ali on je igrao na visokoj razini. Toliko je važan igrač za nas", kazao je Pep, koji također ima lijepe riječi i za Matea Kovačića.

"Kovačić je nevjerojatna osoba, kao i svi novi igrači koji su dosad ove sezone bili vrhunski", kazao je trener Građana.

I dok se očekuje da će Gvardiol od prve minute zaigrati protiv bivšeg kluba, Kovačić je na listi ozlijeđenih. Propustio je subotnji prvenstveni dvoboj protiv Liverpoola, a Guardiola na njega najvjerojatnije neće moći računati ni sutra.

"Nisam previše optimističan glede nekih dobrih vijesti za povratak ozlijeđenih. Vidjet ćemo poslije treninga, ali najvjerojatnije će biti isti igrači koji su igrali protiv Liverpoola", kazao je Katalonac.

"Još se prilagođavam, to je proces. Naravno, potrebno je vrijeme", istaknuo je pak Joško Gvardiol na konferenciji za novinare uoči utakmice sa svojim bivšim klubom.

Posebno se osvrnuo i na svog suigrača Erlinga Haalanda:

"Sretan sam što sam mu suigrač. Nije se radilo samo o Haalandu kad nas je City razbio 7:0, bila je to cijela momčad, teška utakmica. Kao stoper radovao sam se susretu s Haalandom, ali nije dobro završilo. Zabio je pet golova u 60 minuta. Kad je izlazio iz igre, bio sam sretan i rekao: 'Konačno!'"

Kopirati
Drag cursor here to close