Još tri utakmice Premiershipa

Preokret Cityja i mladost Chelseaja

Svoj obol na kraju porazu Evertonu dao je i njihov golman Jordan Pickford.
Sport / Nogomet | 28. 12. 2023. u 00:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Božićna uzbuđenja su se nastavila na terenima Premiershipa. Manchester City se vratio domaćim iskušenjima i dobrim dijelom utakmice je izgledalo da bi opet mogao zapeti. Tamo gdje se to ne očekuje, u gostima kod Evertona.

Svoj obol na kraju porazu Evertonu dao je i njihov golman Jordan Pickford. Veliki hendikep za City bila je ozljeda Johna Stonesa, kojeg je zamijenio Joško Gvardiol, a još uvijek do kraja nisu spremni bili Kevin De Bruyne i Erling Haaland pa je pred njima bio težak zadatak. Gosti se našli u problemu nakon pola sata igre.

Pod pritiskom su komplicirali Rodri je loše reagirao, Dwight McNeil ukradenu loptu šalje za Jacka Harrisona i Everton vodi. Sve do 53. minute i jednog dugog napada koji je kulminirao udarcem Fodena. Kao da je uhvatio na spavanju Pickforda. U 62. minuti je dosuđen jedanaesterac, kada je Abdoulaye Doucouré rukom blokirao udarac Nathana Akéa. Odgovornost je preuzeo Julián Álvarez i uz malo sreće zabio. Na kraju je lošu večer Pickford "uokvirio" poklonivši loptu Bernardu Silvi četiri minute prije kraja utakmice.

Tri boda je dohvatio i Wolverhampton koji je na gostovanju deklasirao Brentford s 4:1. Susret su obilježile "lude" tri minute, od 13. do 16. kada su postignuta tri gola. Mario Lemina je u 13. minuti zabio za gostujućih 1:0, no samo minutu kasnije Hwang Hee-Chan je povećao prednost gostiju. Golijadu je nastavio Yoane Wissa smanjivši u 16. minuti na 1:2.

Korak bliže pobjedi Wolverhampton je stigao u 28. minuti kada je Hee-Chan zabio svoju drugi gol na utakmici za 3:1, a pobjedu Wanderersa potvrdio je Jean-Ricner Bellegarde u 79. minuti za konačnih 4:1. Poraz Brentforda posebno će teško pasti 22-godišnjem irskom stoperu Nathanu Collinsu koji je protivniku poklonio tri od četiri gola. Zanimljivo je da je u Brentfort stigao prošlog ljeta upravo iz Wolverhamptona, a plaćen je 27 milijuna eura. Nakon ovog mu sigurno neće biti lako.

Chelsea je teškom mukom na Stamford Bridgeu slomio Crystal Palace 2:1, što je tek druga pobjeda ekipe sa Stamford Bridgea u posljednjih pet kola. Zanimljivo, Mauricio Pochettino je na teren poslao ekipu koja je imala prosjek od 23 godine i 21 dana, što je bila najmlađa ekipa Chelsea u povijesti Premiershipa, te osma najmlađa u povijesti natjecanja.

Domaćin je poveo u 13. minuti golom Mihaila Mudrika, izjednačio je Michael Olise u posljednjim trenucima prvog dijela, a pobjedu momčadi Mauricija Pochettina donio je Noni Maduke iz kaznenog udarca u 89. minuti. Jedanaesterac je skrivio Eberechi Eze neopreznim startom upravo nad Madukeom.

Kopirati
Drag cursor here to close