Prvaci u problemima

Novi remi Manchester Cityja

Da stvar bude gora, Manchester City je imao utakmicu pod kontrolom, veliku prednost od 2:0, ali je nije iskontrolirao do kraja.
Sport / Nogomet | 16. 12. 2023. u 18:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Manchester City nastavlja rasipati bodove u prvenstvu. U posljednjih pet prvenstvenih utakmica aktualni prvaci su ostvarili samo jednu pobjedu. Danas su remizirali treći put, nisu savladali Crystal Palace na domaćem terenu što je veliko iznenađenje. Da stvar bude gora, Manchester City je imao utakmicu pod kontrolom, veliku prednost od 2:0, ali je nije iskontrolirao do kraja. Grealish je pogodio u 24. minuti, Lewis pola sata poslije.

Tih 2:0 je stajalo na semaforu do 76. minute kada su krenuli problemi po domaćina. Jean-Philippe Mateta je prepolovio zaostatak gostiju, a onda je u završnici susreta Phil Foden srušio Matetu, dok je jedanaesterac za 2:2 realizirao Michael Olise. Joško Gvardiol odigrao je cijelu utakmicu, Kovačić je ostao na klupi.

Newcastle je na domaćem terenu s uvjerljivih 3-0 pobijedio Fulham koji je od 22. minute imao igrača manje nakon isključenja Meksikanca Jimeneza. Raul Jimenez je neoprezno nasrnuo na Seana Longstaffa koji je nakon starta neko vrijeme ostao ležati. Glavni sudac utakmice Samuel Barrott nije imao drugog izbora nego pokazati mu izravan crveni karton. Zanimljivo, to je napravio tek nakon VAR provjere iako je već na prvu bilo jasno o kakvom se prekršaju radi.

Uz igrača više Newcastle je suparnika slomio tijekom drugog poluvremena kada je postigao sve golove. Strijelci su bili Miley u 57., Almiron u 64. i Burn u 82. minuti.

Uspješan je domaćin bio i Chelsea koji je također golovima u nastavku slomio svog suparnika, s 2-0 je svladao Sheffield United. Strijelci su za tri boda Chelseaja bili Palmer u 54. i Jackson u 61. minuti. Anel Ahmedhodžić je odigrao cijelu utakmicu.

Kopirati
Drag cursor here to close