Premiership

Everton se izvlači, Manchester City se mučio ali slavio

Najefikasnija ekipa u posljednja dva kola je uvjerljivo Fulham. Dvije utakmice, dvije pobjede uz gol razliku 10:0. Nakon Nottingham Foresta, Fulham je sredio i blijedi West Ham 5:0.
Sport / Nogomet | 10. 12. 2023. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo četiri dana nakon što su skoro iznenadili Arsenal, nogometaši Lutona su namučili i Manchester City, ali su opet ostali kratkih rukava. Danas je Luton protiv Manchester Cityja vodio 1:0, ali su prvaci na kraju bili bolji 1:2. Guardiolina ekipa se suočila s
mogućim novim porazom kada je Elijah Adebayo doveo Luton u vodstvo u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena nakon kornera Androsa Townsenda.

Prvi put još od studenog 2019. godine igrači Manchester Cityja su sebi dozvolili luksuz da prime gol na tri vezane utakmice. To je bila sezona 2019/20 u kojoj je City ostao bez titule. Ipak iznenađenje je izostalo, jer su u drugom dijelu Bernardo Silva i Jack Grealish su kreirali preokret u samo tri minute. Nakon ove pobjede City je na četiri boda iza Liverpoola.

Najefikasnija ekipa u posljednja dva kola je uvjerljivo Fulham. Dvije utakmice, dvije pobjede uz gol razliku 10:0. Nakon Nottingham Foresta, Fulham je sredio i blijedi West Ham 5:0. Raula Jimeneza pamtimo kao igrača koji je prije tri godine prošao kroz težak period nakon fakture lubanje.

Danas je Meksikanac načeo West Ham na centaršut Joaa Palhinhe u 22. minute. Ovo je za Jimeneza bio četvrti gol u posljednjih pet ligaških utakmica. Ekipa Marca Silve imala je potpunu kontrolu do poluvremena nakon što je Willian u 31. minuti povisio na 2:0, dok je u 41. minuti povisio na 3:0 preko Adarabioyo. U drugom dijelu Wilson i Carlos Vinícius su zaključili posao. Sasvim zaslužena pobjeda podigla je Fulham u gornju polovicu tablice, tri boda iza devetog West Hama koji je propustio priliku popeti se među prvih šest Premiershipa.

Everton je stigao do treće pobjede zaredom i sada je jedno mjesto iznad zone ispadanja. I pored kazne od deset oduzetih bodova.
Danas je na domaćem terenu savladan Chelsea 2:0. U prvom dijelu Pickford je dva puta dobro intervenirao, a onda su u nastavku utakmice pogađali Abdoulaye Doucoure i Lewis Dobbin. Prvi je zabio nakon kontre u 54. minuti, dok je drugi zaključio posao u drugoj minuti sudačke nadoknade. Chelsea u zadnjih pet utakmica ima samo jednu pobjedu, ovo je bio drugi vezani poraz. Usput se ozlijedio golman Sanchez pa je na gol stao debitant Đorđe Petrović.

Kopirati
Drag cursor here to close