Psovao, vrijeđao...

VIDEO I Preminuo Joe Kinnear, vodio je "Ludu bandu" Wimbledona

Kao trener imao je neki poseban stil, na jednoj presici Newcastlea opsovao je više od 50 puta.
Sport / Nogomet | 08. 04. 2024. u 16:42 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dres Tottenhama je nosio jako dugo. Za današnje prilike predugo. Čitavih deset sezona. U tom periodu je ekipa osvojila jedan FA Cup, dva Liga Cupa, Charity Shield i Kup UEFA. Stariji navijači Tottenhama pamte okršaj protiv Chelseaja u finala FA Cupa 1967. godine. Igrano je pred 100.000 gledatelja, u to vrijeme dres Tottenhama su nosili Pat Jennings, Jimmy Greaves, Terry Venables.

Pet godina kasnije u obračunu engleskih klubova Tottenham je bio bolji od Wolverhamptona u dvije utakmice finala Kupa UEFA. Tottenham je bio prvi klub iz Engleske koji je osvojio europski trofej. Svoj veliki doprinos je dao Joe Kinnear koji će kasnije postati trener.

Video: Joe Kinnear

Između ostalog Irac je trenirao Luton Town, Nottingham Forest, Newcastle, ali ga ljubitelji nogomet pamte kao trenera "Lude bande" Wimbledona u periodu 1992-1999. godina. Kao trener imao je neki poseban stil, na jednoj presici Newcastlea opsovao je više od 50 puta. Njegov direktan stil i opušten pristup nekako se uklopio najbolje u vrijeme dok je vodio Wimbledon koji realno nje bio ono što je osamdesetih, ali je izgledao dobro na terenu. 

Video: Joe Kinnear

Tri puta bio menadžer mjeseca u sezoni 1993-94, dok je Wimbledon završio na šestom mjestu. Dva puta su završili među prvih 10 i u naredne tri sezone, a 1996-97 su se plasirali u polufinale oba kup takmičenja. Problemi su nastali ulaskom norveškog konzorcija, Joe Kinnear je tada zaradio srčani udar pa je morao napustiti klupu.

Kinnear je imao energiju i kapacitet da inspirira igrače, ali se njegov utjecaj počeo smanjivati kako se sve više počelo pričati od taktici.

"Sa žalošću objavljujemo da je Joe preminuo mirno danas popodne okružen svojom obitelji", kratko je priopćenje koje je u nedjelju objavila njegova obitelj. Imao je 77 godina.

Kopirati
Drag cursor here to close