Larry Lloyd

VIDEO I Preminula legenda Liverpoola i Nottinghama

Lloyd je započeo svoju karijeru u Bristol Roversima prije nego što ga je 1969.u Liverpool doveo za 50.000 funti, Bill Shankly.
Sport / Nogomet | 28. 03. 2024. u 17:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivša zvijezda Liverpoola i Nottingham Foresta Larry Lloyd, koji je osvojio dvije Lige prvaka, preminuo je u 75. godini. Lloyd je bio neizostavna karika u družini Briana Clougha koji će ostati upisan u povijest europskog nogometa kao klub koji je jednom bio prvak Engleske, ali dva puta prvak Europe.

Lloyd je započeo svoju karijeru u Bristol Roversima prije nego što ga je 1969.u Liverpool doveo za 50.000 funti, Bill Shankly. Za Liverpool je igrao pet sezona, upisao je 150 nastupa. S Liverpoolom je bio prvak, finalista FA Cupa, ali i osvajač Kup UEFA 1973. godine.

Iako je Borussia Mönchengladbach dobila prvu utakmicu, u revanšu su Redsi bili bolji 3:0. Larry Lloyd je igrao u zadnjoj liniji, u paru s Tommyjem Smithom. To je bio sjajni Liverpool u kojem su igrali Ray Clemence, Kevin Keegan, John Toshack. Borussia je tada bila jaka, možda i najbolja s Bonhofom, Netzerom,Vogtsom, Heynckesom, Allanom Simonsenom.

Video: Liverpool - Mönchengladbach

Iz Liverpoola je otišao u Coventry, a onda je za 60.000 funti došao u Nottingham koji je bio drugoligaš. Tamo se pridružio Kennyju Burnsu. Prvo je ekipa ušla u društvo najboljih, a onda je krenula s osvajanjem trofeja. Prvaci Engleske, dva Liga kupa, dvije titule prvaka Europe, Superkup, FA Charity Shield. Kruna su bile utakmice protiv Malmöa i HSV. Za Redse je upisao 218 nastupa, za Forest četiri manje.

Video: Nottingham Forest -  Malmo 

"Duboko smo ožalošćeni saznanjem o smrti Larryja Lloyda, napisali su iz Foresta. "Dio Miracle Mena, Larry je bio sastavni igrač Foresta koji je nezaboravno osvojio europske kupove 1979. i 1980. Izražavamo sućut Larryjevim prijateljima i obitelji u ovom doista tužnom trenutku. Počivaj u miru, Larry", zaključili su iz kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close