John van 't Schip novi trener Ajaxa

Pozvali ga dok je bio na sprovodu supruge

Bivši igrač iz slavnih osamdesetih ovog kluba. Van 't Schip je većinu igračke karijere proveo u Ajaxu, a najznačajnije trenersko iskustvo mu je na poziciji izbornika Grčke.
Sport / Nogomet | 01. 11. 2023. u 10:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tako veliki klub. Klub s takvom poviješću, osvojenim titulama, velikim igračima, legendarnim utakmicama. Danas je na dnu Eredivisie.
Ajax koji je samo u Nizozemskoj bio 36 puta prvak. Naravno da se u takvoj situaciji treneri mijenjaju kao na traci, sada je tu nakon Johnnyja Heitinge i Mauricea Steijna, John van 't Schip. 

Bivši igrač iz slavnih osamdesetih ovog kluba. Van 't Schip je većinu igračke karijere proveo u Ajaxu, a najznačajnije trenersko iskustvo mu je na poziciji izbornika Grčke, gdje se zadržao dvije godine. Van't Schip brzo je prihvatio Ajaxov poziv da postane novim trenerom, iako su okolnosti bile daleko od idealnih kada je dobio taj poziv. Naime, bio je na sprovodu supruge Daniëlle Oonk, koja je 10. listopada izgubila borbu s rakom dojke.

"Dobio sam poziv dok sam bio u Ateni s obitelji na sprovodu moje supruge. Između redova su me pitali kako se osjećam u vezi svega toga. Ranije sam o tome razgovarao sa suprugom, ona mi je rekla da trebam to napraviti. Zato je ova odluka bila laka, žena mi je "odozgo" dala zeleno svijetlo za Ajax, znam da je uz mene. Vidjeli smo u utakmici protiv PSV-a kako je prevelika razlika između prvog i drugog poluvremena. Tako je u mnogim utakmicama. Situacija mora postati jasnija putem jasnijih instrukcija i kroz razgovore. Igračima treba podrška i samopouzdanje. Cilj je kluba igrati europski nogomet, to ima smisla, ali su prva četiri kluba daleko. Za sad se moramo usredotočiti na peto mjesto, a i od njega smo daleko. Moramo ići korak po korak. Sve počinje od utakmice protiv Volendama u četvrtak. Za nas je ozbiljna stvar napraviti taj prvi korak", rekao je John van 't Schip.

Kopirati
Drag cursor here to close