Slomljena koplja

Nakon katastrofalnih rezultata Ajax otpustio trenera

Maurice Steijn više nije trener Ajaxa, objavio je nizozemski nogometni velikan, koji je trenutno na pretposljednjem, 17. mjestu ljestvice Eredivisie.
Sport / Nogomet | 23. 10. 2023. u 22:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkaz Steijnu uslijedio je nakon još jednog prvenstvenog poraza. "Kopljanici" su jučer izgubili od Utrechta 4:3 u 9. kolu upisavši četvrti uzastopni ligaški poraz.

Time se nastavila kriza nizozemskog velikana koji je sada na 17. mjestu sa samo bodom više od posljednjeg Volendama.

"Razgovarao sam s upravom kluba i zaključili smo da je ovo najbolje za Ajax, iako moram reći da žalim što odlazim. Svi koji me poznaju znaju da sam napravio sve kako bih klub vratio tamo gdje pripada, ali nažalost nisam uspio. Hvala navijačima i ljudima s kojima sam radio, nadam se da će Ajax pronaći način da se uskoro digne", rekao je Steijn.

Nizozemski trener u Ajax je stigao ovoga ljeta iz Sparte Rotterdam potpisavši ugovor do 30. lipnja 2026.

U redovima Ajaxa igra bh. reprezentativac Benjamin Tahirović, kao i trojica hrvatskih nogometaša - Josip Šutalo, Borna Sosa i Jakov Medić.

Nakon što su Kopljanici zaredali s katastrofalnim izdanjima u prvenstvu, svi nabrojani igrači, koji su ovoga ljeta dovoedeni kao pojačanja, došli su na žestoki udar novinara i bivših nogometaša slavnog kluba.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close