Pali su na dno

Agoniji Ajaxa nema kraja

Ajax je u Eindhovenu vodio sa 1:0 i 2:1, odigravši solidno prvo poluvrijeme, međutim u nastavku je pružio očajnu predstavu na koncu izgubivši sa visokih 5:2.
Sport / Nogomet | 29. 10. 2023. u 17:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Noćnoj mori nema kraja. Ajax nezaustavljivo tone, u ovom trenutku ne postoji način kako da ovaj klub barem za trenutak, jedno ili dva kola zaustavi svoju agoniju. U derbiju 10. kola nizozemskog nogometnog prvenstva PSV Eindhoven je pobijedio Ajax sa 5:2.

Ajax je u Eindhovenu vodio sa 1:0 i 2:1, odigravši solidno prvo poluvrijeme, međutim u nastavku je pružio očajnu predstavu na koncu izgubivši sa visokih 5:2 Bio je to četvrti uzastopni poraz u svim natjecanjima, te deseta uzastopna utakmica bez pobjede "Kopljanika". Također, ovo je prvi put u povijesti da je Ajax izgubio pet ligaških utakmica zaredom.

Ajax je poveo u 10. minuti golom Branca van den Boomena, no deset minuta kasnije izjednačio je Hirving Lozano. Brian Brobbey je vratio goste u prednost u 40. minuti, ali je u nastavku susreta uslijedio potop. PSV je od 49. do 72. minute zabio četiri gola za uvjerljivih 5:2. Strijelci su bili Luuk de Jong (49), Ismael Saibari (53), te Lozano (60, 72). Josip Šutalo je odigrao cijeli susret za Ajax, dok Borna Sosa i Jakov Medić nisu nastupili za goste.

Derbi je u jednom trenutku prekinut jer je jednome navijaču pozlilo na tribinama pa je liječnička intervencija trajala značajno dugo.

Kopirati
Drag cursor here to close