1961.

Povijesna pobjeda Luksemburga: Izbornik Milošević još nije bio rođen, a sjećaju je se samo umirovljenici

Luksemburg je nakon 52 godine čekanja postigao četiri gola u jednoj kvalifikacijskoj utakmici (prvi i zadnji put protiv Portugala 1961., 4-2)
Sport / Nogomet | 17. 11. 2023. u 13:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luksemburg je u četvrtak deklasirao Bosnu i Hercegovinu s 4-1 međutim više nema izgleda za plasman na EURO.

Mathias Olsen (6), Gerson Rodrigues (30-11m), Nihad Mujakić (55-ag) i Gerson Rodrigues (90+5) su zabili golove za Luksemburg, dok je strijelac za Zmajeve bio Renato Gojković u trećoj minuti nadoknade.

Portugal vodi na vrhu ljestvice s 27 bodova, Slovačka je druga s 19 bodova, Luksemburg na trećem mjestu ima 14 bodova, a zatim slijede BiH s devet bodova i Lihtenštajn bez bodova.

Gorak je okus ostavio ovaj bolan poraz kod svih navijača bh. reprezentacije, a podatak koji daje dodatnu gorčinu podijelio je sportski novinar Saša Ibrulj.

"Ako je vjerovati internetima, Luksemburg je nakon 52 godine čekanja postigao četiri gola u jednoj kvalifikacijskoj utakmici (prvi i zadnji put protiv Portugala 1961., 4-2). Ovo im je i prvi put u povijesti da su nekoga dobili tri razlike u kvalifikacijama za EP ili SP. Svaka čast, Nogometni savez Bosne i Hercegovine će ostati zlatnim slovima upisan u povijesti nogometa. Luksemburškog, doduše", poručio je Ibrulj.

Kada su Luksemburžani slavili tu visoku pobjedu izbornik Zmajeva Savo Milošević nije bio ni rođen, a ovog podviga se sjećaju samo tamošnji umirovljenici...

Reprezentacija BiH kvalifikacije će završiti u nedjelju kada u Zenici dočekuje Slovačku, koja je pobjedom nad Islandom 4:2 osigurala drugo mjesto i plasman na Euro.

Kopirati
Drag cursor here to close