Debakl za debaklom

Nova blamaža: Luksemburg razbio oslabljenu BiH

Bosna i Hercegovina doživjela je novi debakl u kvalifikacijama za Euro 2024.
Sport / Nogomet | 16. 11. 2023. u 22:40 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BiH je već ranije ostala bez izgleda za plasman kroz kvalifikacije, do Eura se može probiti samo kroz dodatne kvalifikacije u ožujku, ali poraz u Luksemburgu novi je u nizu katastrofalnih rezultata reprezentacije. 
Luksemburg je slavio s uvjerljivih 4:1 i tako nanio BiH čak šesti poraz u ovim kvalifikacijama, najgorim u povijesti po ovu reprezentaciju.
 
Izbornik Savo Milošević došao je u Luksemburg bez četvorice standardnih, bez Džeke, Pjanića, Šehića i Kolašinca, te s nekoliko debitanata, no malo je tko očekivao da će ih vrlo rano razbiti jedna od slabijih europskih reprezentacija.
 
Luksemburg je poveo 1:0 već u šestoj minuti golom Mathiasa Olesena, a u 30. minuti Rodriguez je postigao gol iz jedanaesterca. Prekršaj za jedanaesterac napravljen je četiri minute ranije, ali je sve dugo trajalo zbog provjere VAR-a i bakljade navijača.
 
NS BIH / Haris Tabaković
 
Katastrofa po BiH se nastavila i u drugom poluvremenu. Luksemburg je povećao vodstvo u 55. minuti. Nakon kornera lopta je došla do lijeve strane i poslije ubačaja Marvina Martinsa lopta se odbila od Nihada Mujakića i završila u mreži Nikole Vasilja.
 
Kako je BIH igrala govori i podatak da je prvi udarac u okvir gola bio u sudačkoj nadoknadi, a odmah nakon tog udarca i ubačaja iz kuta poraz je ublažio Renato Gojković, pogotkom u trećoj minuti sudačke nadoknade. 
 
No, već u sljedećem napadu Gerson Rodriguez je postigao četvrti gol za domaće i tako zaokružio ovu katastrofalnu večer bosanskohercegovačke reprezentacije.
 
BiH će u nedjelju dočekati Slovačku koja je večeras svladala Island s 4:2 i tako osigurala plasman iz ove skupine.
 


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close