Rez se definitivno mora napraviti

Milošević: Reprezentaciji treba svježa krv

Problem je način na koje ova reprezentacije već godinama prima golove. Bez obzira je li to s četvoricom ili trojicom u zadnjoj liniji.
Sport / Nogomet | 17. 10. 2023. u 00:48 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nešto se mora promijeniti u igračkom kadru, ako se želi otići na Europsko prvenstvo. Neki izbornik mora povući taj. Nije to uradio Petev, nije Hadžibegić, Kodro, hoće li Milošević?

Jer ovo sada više nema smisla. Portugal je postigao pet golova, nije isključeno da će opet nekoj reprezentaciji u skorije vrijeme, međutim problem je način na koje ova reprezentacije već godinama prima golove. Bez obzira je li to s četvoricom ili trojicom u zadnjoj liniji.

Ako se želi neki rezultat napraviti, ako se pokušava iole biti konkurentan barem reprezentacijama koje recimo nisu TOP 10 u ovom trenutku onda se obrana mora posložiti. Jer golove koje prima ove reprezentacija iz utakmice u utakmicu su kao kopirani. Igrači protivničkih selekcija, posebno onih jačih bez problema probijaju bokove u defenzivi i golove postižu pa skoro iz peterca.

Jednostavno bočni igrači obavljaju jako malo posla u defenzivi.
Jednako tako moraju se pronaći rješenje na pozicijama veznih igrača, kako ofenzivnih tako i defenzivnih. Ako se netko pita kako? Odgovor možda nekome nije jednostavan, možda nekome jeste. Dovoljno je ljudi uz izbornika u stručnom štabu. Neka se preuzme odgovornost, nekada se pregledaju sve lige u kojima ima igrača s ovih prostora i neka se probaju naći neka nova imena. S ovim definitivno ne ide. Svjestan je toga Savo Milošević.

"Ja preuzimam odgovornost iako nisam puno utjecao na ovaj spisak. Moramo biti realni da ovoj ekipi treba svježa krv. Ima još igrača koji igraju u dobrim klubovima. Imam još jednu dilemu nakon ove dvije utakmice, a to je sistem igre, da li s tri nazad ili četiri, to ćemo analizirati i pronaći najbolje rješenje. Neće biti problem da u budućnosti budemo efikasni. Danas je jednostavno bila utakmica u kojoj nismo imali brzine i energije, a brzina je glavna stvar u modernom nogometu. Utakmice koje nas čekaju protivnici neće biti na nivou kao Portugal. Nema to veze da li igrate sa dva krila ili napadača, bitno je koliko igrača može završiti napad. Ako možemo doći u završnicu s pet igrača, onda će biti bolje."

"Odgovornost za poraz je moja, ali kratko je vremena da bih te stvari mogao prepoznati u prvoj sedmici rada s igračima, suštinski nismo imali defenzivni balans u timu. Igrati ozbiljne utakmice bez ijednog defenzivnog veznog igrača je jako teško, Cimirota i Pjanića smo žrtvovali za te pozicije jer oni nemaju te defenzivne pozicije i to je srž tima. Ostajala nam je zadnja linija na vjetrometini zbog tog lošeg balansa, poručio je Milošević.

Kopirati
Drag cursor here to close