Euro 2024

Portugal okončao kvalifikacije sa svih deset pobjeda

Nogometna reprezentacija Portugala okončala je kvalifikacije za EURO 2024. sa svih deset pobjeda nakon što je u susretu posljednjeg kola u Lisabonu pobijedila Island sa 2-0.
Sport / Nogomet | 19. 11. 2023. u 23:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: System Foot / Cristiano Ronaldo

Portugal je u deset kola upisao deset pobjeda uz 36-2 razliku pogodaka. U devet susreta nisu primili gol, a jedina dva gola zabila ima je Slovačka u porazu 2-3.

Uz Portugal još je jedino Francuska maksimalna u kvalifikacijama upisavši u skupini B sedam pobjeda u sedam utakmica. Tricolori će kvalifikacije zaključiti gostovanjem kod Grčke 21. studenog.

U posljednjem kolu Portugal je rutinski odradio posao protiv Islanda, a golove za 2-0 pobjedu zabili su Bruno Fernandes (37) i Ricardo Horta (66).

Uz Portugal na EURO iz ove skupine ide i Slovačka, koja je vizu za Njemačku osigurala i prije zadnjeg kola.

Slovaci su u posljednjem kolu u Zenici pobijedili našu izabranu vrstu sa 2-1. Bila je to sedma slovačka pobjeda i sedmi BiH poraz.

U posljednjem susretu iz ove skupine Luksemburg je na gostovanju pobijedio Lihtenštajn sa 1-0. Luksemburg je već u petoj minuti ostao s igračem manje nakon što je isključen Daniel Sinani, no gosti su s igračem manje stigli do pobjede golom Gersona Rodriguesa u 69. minuti.

Portugal je na koncu osvojio prvo mjesto s maksimalnih 30 bodova, Slovačka je druga sa 22 boda, Luksemburg ima 17, BiH devet, a na začelju je Lihtenštajn bez bodova.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close