Kvalifikacije za EURO 2024

Rekordna noć Francuske – Gibraltaru smjestili čak 14 golova!

Francuska nogometna reprezentacija ostvarila je najveću pobjedu u svojoj povijesti dugoj 119 godina. U kvalifikacijskoj skupini B za Euro s čak 14:0 na svom je travnjaku u Nici ispratila Gibraltar.
Sport / Nogomet | 18. 11. 2023. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuzi su ovom pobjedom oborili prijašnju rekordnu pobjedu 10:0 ostvarenu protiv Azerbajdžana 1995. godine u Auxerreu. 

Kylian Mbappe zabio je tri gola protiv slabašnog Gibraltara, a Olivier Giroud i Kingsley Coman po dva.

Već u prvih pet minuta gosti su zabili dva autogola preko Santosa (3-ag) i Mouelhija (5-ag), potom je mladi 17-godišnji Zaire-Emery (16) svoj debi začinio pogotkom za 3-0. No, prilikom postizanja pogotka dobio je udarac u gležanj zbog kojega je morao biti zamijenjen dok je Santos zbog tog starta isključen.

U preostalom vremenu Francuzi su s igračem više zabili čak 11 golova, tri Mbappe (30-11m, 74, 82), po dva Coman (36, 65) i Giroud (89, 90+1), a po jednog Clauss (34), Fofana (37), Rabiot (63) i Dembele (73).

     
       Standings provided by Sofascore     

Nizozemska je u Amsterdamu trebala pobjedu protiv Irske kako bi i teoretski osigurala drugo mjesto u skupini B i odlazak na EURO već u subotu, a do nje je stigla s minimalnih 1-0 (1-0) golom Weghorsta.

Čak i da nije svladala Irsku, Nizozemska bi u utorak imala siguran prolazak jer bi joj trebala pobjeda protiv preslabog Gibraltara.

Ovom pobjedom Nizozemska je stigla do 16 bodova, tri više od treće Grčke od koje je bolja i u međusobnom omjeru. Na vrhu je Francuska s maksimalnim 21 bodom iz sedam susreta.

 

Sada je poznato 16 sudionika EURA, još ranije su plasman izborili Engleska, Francuska, Španjolska, Belgija, Portugal, Turska, Škotska, Mađarska, Austrija, Slovačka, Albanija, Danska i domaćin Njemačka.

Kopirati
Drag cursor here to close