Očajne kvalifikacije

Slovačka pobijedila BiH na praznom Bilinom polju

Porazom od Slovačke na Bilinom polju reprezentacija Bosne i Hercegovine okončala je najgore kvalifikacije u njenoj povijesti.
Sport / Nogomet | 19. 11. 2023. u 22:40 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjeda Slovačke u Zenici 2:1 označila je kraj kvalifikacija za Euro 2024., za Bosnu i Hercegovinu kraj najgore kampanje za neko natjecanje. Ovim porazom BiH je završila na pretposljednjem mjestu, a ukupno sedam poraza najviše je u bilo kojim kvalifikacijama od rata naovamo.

Katastrofalni rezultati, ali i sve što se događa oko reprezentacije, izazvale su i rezignaciju navijača, pa je zeničko Bilino polje bilo skoro sablasno prazno.

U takvoj atmosferi BiH je ipak povela. Nakon pokušaja Hajradinovića autogol je postigao Patrik Hrosovsky. Ipak, vodstvo je trajalo samo tri minute. Robert Bozenik postigao je pogodak za 1:1. 

U 63. minuti Renato Gojković dobio je drugi žuti karton, a Slovaci su igrača više iskoristili osam minuta kasnije. Gol za pobjedu postigao je Lubomir Satka.

Tako je novi izbornik Savo Milošević završio svoj ciklus s tri uzastopna poraza. BiH kvalifikacije završava na pretposljednjem mjestu, a gore od nje je samo Lihtenštajn.

No, zahvaljujući osvajanju svoje skupine Lige nacija, Bosna i Hercegovina imat će još jednu priliku. Nastupit će u dodatnim kvalifikacijama, a sve moguće suparnike doznat će do četvrtka kada je ždrijeb u Nyonu.


Standings provided by Sofascore
Kopirati
Drag cursor here to close